Minkštos,
skanios, nesaldžios.
Pirmiausia
reikia pasiruošti įdarą.
Jam
reikės:
- 500 g rabarbarų,
- 120 g rudojo cukraus (tiktų ir baltas),
- 2 šaukštai krakmolo.
Rabarbarus
nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, užpylus cukrumi kaitinti ant
ugnies, vis pamaišant. Užvirus pavirti porą minučių, berti krakmolą ir
permaišius palikti atvėsti.
Tešlai:
- 300 g miltų,
- 130 g trintos varškės,
- 80 g cukraus,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus,
- truputis druskos,
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
- 90 g pieno,
- 90 g paprasto aliejaus.
Į
dubenį persijoti miltus, berti kepimo miltelius, cukrų, vaniliną, druską ir
sumaišyti. Pilti pieną ir varškę, truputį permaišyti tada supylus aliejų užminkyti
tešlą. Leisti jai pastovėti kokį 15 min.
Kočioti
pabarsčius stalą miltais maždaug pusės centimetro storio lakštą ir supjaustyti
kvadratais. Ant kiekvieno dėti įdaro ir perlenkus paspausti kraštelius.
Sudėjus
į skardą aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180° t apie 20 min., kol gražiai
parusvėja.
Atvėsus
galima apibarstyti cukraus pudra.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą