2020 m. birželio 17 d., trečiadienis

Marinuoti česnakų žiedkočiai


Žieminiai česnakai ruošiasi žydėjimui ir bus laužomi nuo stiebų, tad pats metas ruošti jų atsargas žiemai. Turėsite skanų garnyrą prie mėsos patiekalų. Taip pat galima panaudot gaminant salotas ar net pagardint sriubą.
Paruoštus, nuplautus žiedkočius sumesti į verdantį vandenį ir palaikyti 2-3 minutes. Išgriebus leist pravėsti ir supjaustyti pailgais gabaliukais. Sudėti į paruoštus iškaitintus stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įmesti lauro lapą, kelis juodųjų pipirų žirnelius, 3-4 gvazdikėlius.





Marinatui (šito kiekio užteka maždaug dviem 0,7 l stiklainiams):
  • 4 stiklinės vandens
  • 4 šaukštai cukraus
  • 4 arbatiniai šaukšteliai druskos
  • 4 šaukštai acto

Išvirtu marinatu užpilti česnakų stiebus ir gerai užsukus dangtelius, palikti atvėsti pridengus rankšluosčiu.



Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą