Žieminiai
česnakai ruošiasi žydėjimui ir bus laužomi nuo stiebų, tad pats metas ruošti jų
atsargas žiemai. Turėsite skanų garnyrą prie mėsos patiekalų. Taip pat galima
panaudot gaminant salotas ar net pagardint sriubą.
Paruoštus, nuplautus
žiedkočius sumesti į verdantį vandenį ir palaikyti 2-3 minutes. Išgriebus leist
pravėsti ir supjaustyti pailgais gabaliukais. Sudėti į paruoštus iškaitintus
stiklainius. Į kiekvieną stiklainį įmesti lauro lapą, kelis juodųjų pipirų
žirnelius, 3-4 gvazdikėlius.
Marinatui (šito
kiekio užteka maždaug dviem 0,7 l stiklainiams):
- 4 stiklinės vandens
- 4 šaukštai cukraus
- 4 arbatiniai šaukšteliai druskos
- 4 šaukštai acto
Išvirtu
marinatu užpilti česnakų stiebus ir gerai užsukus dangtelius, palikti atvėsti
pridengus rankšluosčiu.
Zita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą