2019 m. lapkričio 2 d., šeštadienis

Pyragas "Saulės lašeliai"


Šio pyrago originalus pavadinimas yra ne toks. Bet mažoji pamačiusi tuos lašiukus ištarė: "Tai saulės lašeliai". Tai lai ir būna, jie saulės ;).


Norint jį pasigaminti imame:

Pagrindui:
  • miltų -230 g,
  • kepimo miltelių – 1 a.š.
  • sviesto - 80 g (naudoju kerpiniams skirtą margariną),
  • cukraus - 2 v.š.
  • kiaušinio - 1 vnt.


Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir sutriname, sukapojame, kaip kas padarys su sviestu. Gaunasi trupininė masė, į ją sudedam likusius produktus ir užminkome tešlą. Ją suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.


Įdaras:
varškės - 500g,
cukraus - 100g,
kiaušinių trynių - 3 vnt,
grietinės – 100 g,
manų kruopų - 1 v.š.
vanilės.

Visus ingredientus sudedame ir gerai išplakame. Aš pasitelkiau pagalbon trintuve, galite plakti su mikseriu. Svarbu, kad rezultatas išeitų puri vientisa varškės masė.

Suflė:
  • Kiaušinių baltymai – 3 vnt,
  • cukraus pudros.
Viską išplakti.

Išimame pagrindo tešlą iš šaldytuvo, padengiame ją kepimo formos dugną.


Ant viršaus sukrauname varškės masę.


Ir šauname į įkaitintą iki 180° orkaitę. Kepame ~20-30 min.
Išimame iš orkaitės pyragą.


Ir užtepame suflė.


Toliau, patalpiname į orkaitę ir kepame iki gražiai apskrus, maždaug ~5-10 min.


Kepimo laikas priklauso nuo jūsų namuose esančios orkaitės.


Ir kaip bebūtų sunku, bet šiam pyragui reikia leisti pilnai ataušti. O puikiausias variantas kepti iš vakaro ir ryte grožėtis taip vadinamomis "Gintarinėmis ašarėlėmis".


Skanaus!


Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą