Šio
pyrago originalus pavadinimas yra ne toks. Bet mažoji pamačiusi tuos lašiukus
ištarė: "Tai saulės lašeliai". Tai lai ir būna, jie saulės ;).
Norint
jį pasigaminti imame:
Pagrindui:
- miltų -230 g,
- kepimo miltelių – 1 a.š.
- sviesto - 80 g (naudoju kerpiniams skirtą margariną),
- cukraus - 2 v.š.
- kiaušinio - 1 vnt.
Sumaišome
miltus su kepimo milteliais ir sutriname, sukapojame, kaip kas padarys su
sviestu. Gaunasi trupininė masė, į ją sudedam likusius produktus ir užminkome
tešlą. Ją suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min.
Įdaras:
varškės
- 500g,
cukraus
- 100g,
kiaušinių
trynių - 3 vnt,
grietinės
– 100 g,
manų
kruopų - 1 v.š.
vanilės.
Visus
ingredientus sudedame ir gerai išplakame. Aš pasitelkiau pagalbon trintuve, galite
plakti su mikseriu. Svarbu, kad rezultatas išeitų puri vientisa varškės masė.
Suflė:
- Kiaušinių baltymai – 3 vnt,
- cukraus pudros.
Išimame
pagrindo tešlą iš šaldytuvo, padengiame ją kepimo formos dugną.
Ant
viršaus sukrauname varškės masę.
Ir
šauname į įkaitintą iki 180° orkaitę. Kepame ~20-30 min.
Išimame
iš orkaitės pyragą.
Ir
užtepame suflė.
Toliau,
patalpiname į orkaitę ir kepame iki gražiai apskrus, maždaug ~5-10 min.
Kepimo
laikas priklauso nuo jūsų namuose esančios orkaitės.
Ir
kaip bebūtų sunku, bet šiam pyragui reikia leisti pilnai ataušti. O puikiausias
variantas kepti iš vakaro ir ryte grožėtis taip vadinamomis "Gintarinėmis
ašarėlėmis".
Skanaus!
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą