Padui:
- 200 g. miltų,
- 100 g. sviesto (tirpinto),
- 1 vnt. kiaušinis,
- 1 v.š. grietinėlės,
- 1 v.š. cukraus,
- žiupsnis druskos.
Inde suplakiau kiaušinį, cukrų,
grietinėlę, žiupsnį druskos. Supyliau tirpintą sviestą ir dar kartelį viską
gerai išplakiau. Įsijojau miltus ir užminkiau, minkštą, elastingą tešlą. Tešla išklojau visą kepimo formą iškeldama kraštelius ir įdėjau pusvalandžiui į
šaldytuvą.
Įdarui:
- 100 ml. grietinėlės,
- 100 g. cukraus,
- sauja mėgiamų uogų,
- 360 g. varškės,
- 2 vnt. kiaušinių,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 1v.š. krakmolo.
Į indą sudėjau
varškę, supyliau grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų. Sudėjau kiaušinius, krakmolą,
viską išplakiau iki vientisos masės. Išėmiau iš šaldytuvo kepimo formą ir į ją
supyliau varškės masę.
Ant viršaus supyliau
uogas.
Atvėsinau ir skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą