2019 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Varškės pyragas su uogomis


Padui:
  • 200 g. miltų,
  • 100 g. sviesto (tirpinto),
  • 1 vnt. kiaušinis,
  • 1 v.š. grietinėlės,
  • 1 v.š. cukraus,
  • žiupsnis druskos.

Inde suplakiau kiaušinį, cukrų, grietinėlę, žiupsnį druskos. Supyliau tirpintą sviestą ir dar kartelį viską gerai išplakiau. Įsijojau miltus ir užminkiau, minkštą, elastingą tešlą. Tešla išklojau visą kepimo formą iškeldama kraštelius ir įdėjau pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdarui:
  • 100 ml. grietinėlės,
  • 100 g. cukraus,
  • sauja mėgiamų uogų,
  • 360 g. varškės,
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 1 a.š. vanilinio cukraus,
  • 1v.š. krakmolo.


Į indą sudėjau varškę, supyliau grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų. Sudėjau kiaušinius, krakmolą, viską išplakiau iki vientisos masės. Išėmiau iš šaldytuvo kepimo formą ir į ją supyliau varškės masę.
Ant viršaus supyliau uogas.
Kepiau įkaitintoje orkaitėje (180°C-50 min). 



Atvėsinau ir skanaus.



Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą