2018 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Šokoladinis moliūgo pyragas

Kaimynė pavaišino mano sūnų šokoladiniu pyragu, kuris labai jam patiko, tad paprašius recepto iškepiau ir aš. Tiesa, originale naudojama cukinija, bet jų atsargos jau baigėsi, tai pakeičiau į moliūgą. "Pamaina" skonio nesugadino.



Reikėjo:


  • tarkuoto moliūgo 700 g.
  • miltų 270 g.
  • kepimo miltelių 10 g.
  • cinamono 4 g.
  • truputis druskos,
  • kakavos 80 g.
  • cukraus 300 g.
  • aliejaus 190 g.
  • kiaušinių 4 vnt.
  • šokolado 120 g.








Miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną, druską persijoti į dubenį ir išmaišyti.
Šokoladą susmulkinti.
Kiaušinius ir cukrų gerai išplakti ir į juos plona srovele plakant supilti aliejų.
Tada į juos supilt miltų mišinį, sukrėst tarkuotą moliūgą, šokoladą ir gerai išmaišyti.
Gautą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 180° temperatūroj 1-1,20 h.

Skanu tiek šiltas su pienu tiek pravėsęs prie kavos.

Zita

1 komentaras:

  1. Tinka ir tarkuotas šaldytas moliūgas,reikia tik atitirpinti.Šiandien išbandžiau :)

    AtsakytiPanaikinti