- 1kg abrikosų (išplautų, išimtais kauliukais),
- 500-700 g cukraus,
- 1 citrina,
- cinamono.
Užpilti
abrikosus cukrumi ir palikti šaltai (šaldytuve). Galima laikyti net iki 2 parų,
periodiškai juos permaišant. Jei vaisiai pernokę ir labai minkšti galite įpilti
alkoholio pvz: maistinio spirito, vaisiai taps kietesni ir nesuvirs. Santykis turėtu
būti 100 ml alkoholio - 1 kg žaliavos.
Pradedame virti uogienę.
Kaitiname ant silpnos ugnies uogų ir cukraus sirupą, pastoviai maišant. Maždaug
po 15 min. sirupas užvirs. Užvirimo laikas priklauso nuo cukraus kiekio, kuo
daugiau cukraus, tuo greičiau užverda sirupas.
Kai sirupas užverda
mažiname ugnį iki minimumo. Dedame cinamoną (kiekis, jūsų skonio reikalas) ir
citriną. Citrinos galima išspausti tik sultis. Arba galima supjaustyti visą
citriną su, arba be žievelės. Na arba galima padalinti į keturias dalis, jei
norėsite ją išimti iš uogienės.
Virkite uogienę ~15 min.Atsiradusių putų šiuo virimo etapu nuiminėti nėra tikslo.
Nuimkite uogienę nuo
ugnies ir palikite 8-12 val. šaltoje vietoje.
Vėl užkaiskite uogienę,
maišydami užvirinkite ir virkite 10-15 min.
Nuimkite nuo ugnies ir
vėl palikite 8-12 val.
Su kiekvienu kaitinimu
uogienės spalva ir skonis keisis. Tiek vienas, tiek kitas kaskart taps sodresnis iki išvirsime gintarinės spalvos abrikosų uogienę.
Paskutinį kart užkaičiam
puodą su uogiene ir išpilstom ją į stiklainius žiemai.
Iš esmės. jei iš kiekvieno
uogienės kaitinimo pilsime po stiklainiuką, tai turėsime 3 skirtingų skonių ir
spalvos abrikosų uogienės.
Eliza
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą