2018 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis

Gintarinė abrikosų uogienė



  • 1kg abrikosų (išplautų, išimtais kauliukais),
  • 500-700 g cukraus,
  • 1 citrina,
  • cinamono.

Užpilti abrikosus cukrumi ir palikti šaltai (šaldytuve). Galima laikyti net iki 2 parų, periodiškai juos permaišant. Jei vaisiai pernokę ir labai minkšti galite įpilti alkoholio pvz: maistinio spirito, vaisiai taps kietesni ir nesuvirs. Santykis turėtu būti 100 ml alkoholio - 1 kg žaliavos.




Pradedame virti uogienę. Kaitiname ant silpnos ugnies uogų ir cukraus sirupą, pastoviai maišant. Maždaug po 15 min. sirupas užvirs. Užvirimo laikas priklauso nuo cukraus kiekio, kuo daugiau cukraus, tuo greičiau užverda sirupas.
Kai sirupas užverda mažiname ugnį iki minimumo. Dedame cinamoną (kiekis, jūsų skonio reikalas) ir citriną. Citrinos galima išspausti tik sultis. Arba galima supjaustyti visą citriną su, arba be žievelės. Na arba galima padalinti į keturias dalis, jei norėsite ją išimti iš uogienės.
Virkite uogienę ~15 min.Atsiradusių putų šiuo virimo etapu nuiminėti nėra tikslo.
Nuimkite uogienę nuo ugnies ir palikite 8-12 val. šaltoje vietoje.
Vėl užkaiskite uogienę, maišydami užvirinkite ir virkite 10-15 min.
Nuimkite nuo ugnies ir vėl palikite 8-12 val.
Su kiekvienu kaitinimu uogienės spalva ir skonis keisis. Tiek vienas, tiek kitas kaskart taps sodresnis iki išvirsime gintarinės spalvos abrikosų uogienę.
Paskutinį kart užkaičiam puodą su uogiene ir išpilstom ją į stiklainius žiemai.


Iš esmės. jei iš kiekvieno uogienės kaitinimo pilsime po stiklainiuką, tai turėsime 3 skirtingų skonių ir spalvos abrikosų uogienės.





Eliza

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą