2018 m. liepos 1 d., sekmadienis

Lekiam Lietuvos keliais. Sirvėtos regioninio parko lankytojų centras. Mitologinis pažintinis takas. (Švenčionių rajonas)

Na, mes kaip ir dažniausiai, kelionę pradedame ne visai nuo to galo, taip gavosi ir šį kartą. Ketvirtoji stotelė - Sirvėtos regioninio parko lankytojų centras.  Jis įsikūręs Šventos dvaro svirne. Čia galima įsigyti informacinių leidinių apie regioninį parką, gauti informacijos apie pažintinius takus, turistinius maršrutus, poilsio galimybes bei užsisakyti ekskursijų vadovo paslaugas. 


Įsigijome lankytojų bilietus (stengiamės remti visus regionus), išklausėme darbuotojos pasakojimą ir siūlomas aplankyti vietas, taip pat užsukome į pagrindinį, šio centro akcentą – gyvybės medį. Jis simbolizuojantis amžiną gyvenimo tėkmę. Viename informaciniame terminale, esančiame gyvybės medžio viduje – informacija pateikta apie mitologiją, senąjį požiūrį į aplinką, pasaulio struktūrą, taip pat regioniniame parke aptinkamus retus augalus bei gyvūnus. Yra jame ir du žaidimai – vienas gamtine tema, o kito tematika susijusi su mitologija. Vaikams smagu buvo įvertinti savąsias žinias ;)


Gyvybės medžio viduje, taip pat,  galima pasiklausyti sakmių, iš dabarties pasineriant į mitinį pasaulį...


Aplink patį medį, taip pat daug įvairiausios informacijos. 



Kitame terminale, kuris yra susietas su regioninio parko žemėlapiu, radome bendrąją informaciją apie saugomą teritoriją, lankytinus gamtos ir kultūros paveldo objektus, pažintinius takus bei maršrutus. Taip pat įdomius faktus apie šias vietoves... Mažoje vietoje, labai daug informacijos. Būtinai užsukite ;).

Šalia Sirvėtos regiono parko lankytojų centro yra  Mitologinis pažintinis takas, kuriuo mums centro darbuotoja rekomendavo pasivaikščioti. Visą kelia žymi paukšteliai, tad pasiklysti tikrai neįmanoma. Mūsų kelionės vaizdai šiuo keliu. 







Kas lieka prie suskilusios geldos, kas prie suskilusios valties :D

Toks vaizdas guodžia tik tuo, kad tai ne žmogaus ....

Kelrodis ...

Čia galima pasigauti mielą šerniuką ;) 

Zuikiu dievas / Medeina




Šį kartą padarėme didelę klaidą neįsimetę užkandukų krepšio. Su maitinimo įstaigomis prastokas reikalas. Artimiausią navigacija parodė už 7 km., tad ten ir lekiame. Mus išgelbėjo, Švenčionyse esanti  „Fokus pizza“. Picos iš ties skanios, kepamos pečiuje. Pasisotinome ir lekiame toliau. 

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą