2018 m. liepos 2 d., pirmadienis

Lekiam Lietuvos keliais. Kačėniškės piliakalnis. Lygumų apžvalgos bokštas. (Švenčionių rajonas)

Norėjau rašyti, kad sotūs ir laimingi lekiame toliau... Vis tik, šį grožį lankėme dar vis tuščiais pilvais. Nusprendėme pirmiau čia užsukti (arčiau, nei maitinimo įstaiga), o tada jau tikrai į kavinės paieškas.  

 Kačėniškės piliakalnis su senovės gyvenviete įrengtas aukščiausioje atskiros pailgos kalvos dalyje, kurią iš rytų juosia Mergežerio ežeras, iš vakarų ir pietų – pelkė ir pelkėtos žemumos, iš šiaurės – gili dauba, kuria teka Mergežerio upelis. Piliakalnio aikštelė keturkampė, pailga pietų – šiaurės kryptimi, 10x66 m dydžio. Ji buvo įtvirtinta šlaituose įrengtu grioviu ir pylimu.
Iš ties labai gražus kraštovaizdis. 











O dabar jau tikrai į piceriją :D 

Tiesa, sąraše dar buvome įtraukę Bruknynės vandens malūną, tačiau navigacija nuvedė kažkur į miškus. Šiek tiek paėjėję iš tolėliau matėme tą malūną, bet iki jo daeiti reikėtų tikriausiai ir pelkę perbristi, kažkaip tam pasiruošę tikrai nebuvome :D. Bandėme iki jo privažiuoti kitu keliu, bet ten mus pasitiko šlakbaumas. Gaila, bet likom be malūno, nors jis pažymėtas kaip lankytina vieta. Gal tiesiog neradom tikrojo kelio iki jo?..

Na ir paskutinė mūsų planuota stotelė, tai Lygumų apžvalgos bokštas. Tai bokštas aukštaitijos nacionaliniame parke, pietiniame Vajuonio ežero krante ant lygumų kalno. Yra stovėjimo aikštelė, ten palikę automobilį, stačiais laiptais kylame ant lygumų kalno. 

Vaizdas iš stovėjimo aikštelės

Keliukas veda tiesiai prie apžvalgos bokšto. 




Vaizdai nuo bokšto tikrai labai gražūs. 

Daug, daug laiptukų 







 Na ir kelionės pabaigai lekiame iki Ladakalnio. Aš jau esu ten buvusi, bet vaikai ne. - >Žvalgomės po Lietuvą. Ignalinos kraštas



Sugalvojome visi po norą ;)





Tikrai išsipildys ;) 

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą