2018 m. birželio 4 d., pirmadienis

Gaivios salotos su lašiša

Vasara. Karščiai. Norisi kažko gaivaus. Gaivios salotos su lašiša pats tas ;).



 Reikės:
• Pusės Iceberg salotos,
• Pusės avokado,
• 100gr. lašišos (sūdytos filė salotoms).

Užpilui:
 • Pusės raudonojo svogūno,
 • Pusės citrinos sulčių,
• 1 valg.š. alyvuogių aliejus,
• 1 valg.š. medaus, 
• Žiupsnelio druskos.



Iceberg salotas nuploviau, nusausinau ir suplėšiusi norimo dydžio gabalėliais sudėjau į salotinę. Avokadą ir lašišos filė supjausčiau kubeliais ir  subėriau ant salotų.

Padažas: susmulkinau mėlynąjį svogūną ir subėriau į dubenį. Išspaudžiau citrinų sultis ir supyliau ant svogūnų, įpyliau aliejų, sukrėčiau medų, pasūdžiau. Gerai išmaišiau, paminkiau svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių. Užpilą supyliau ant  salotų.



Anot tikrojo recepto, čia turėtų būti kaip ir viena porcija. Tačiau aš neįveikiau, tad drąsiai galiu sakyti, kad pagal mano sunaudotų ingredientų kiekį, gaunasi dvi porcijos ;). 
Skanaus.


Receptas nusižiūrėtas iš -> 15 min. maistas

Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą