Šiemet Velykoms esam pakviesti pas mano sesers šeimyną. Kad maisto nebūtų per daug, sesuo daugmaž paskirstė, kas už ką atsakingas :D. Man "korta" nulėmė kepti pyragą. Galvojau išsisuksiu su savo mėgstamu keksu. Deja...
Mane paprotino, kad Velykų pyragas turi būti su džiovintais vaisiais ir riešutais. Užsukusi į lietuve.lt svetainę radau neblogą receptuką.
Reikės:
- 200 g sviesto,
- 100 g cukraus,
- 4 kiaušinių,
- 250 g miltų,
- 2 arb. š. kepimo miltelių,
- pusės arb. š vanilinio cukraus,
- 200 g įvairių džiovintų vaisių,
- 100 g riešutų (migdolų ir lazdyno riešutų).
Riešutus
sudėjau į dubenėlį, užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau pastovėti apie 30
min. Tada vandenį nupyliau ir riešutus subėriau ant virtuvinio popierinio
rankšluosčio.
Kambario
temperatūros sviestą su cukrumi išsukiau plakikliu. Tada mušiau po vieną
kiaušinį ir plakiau tol, kol masė tapo puri.
Subėriau
persijotus miltus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, džiovintus vaisius, riešutus
ir viską gerai išmaišiau.
Tešlą
supyliau į kekso (nors jau forma, lai būna kekso ;) :D) kepimo formą ir kepiau iki 180 °C įkaitintoje
orkaitėje apie 30 min. Tol, kol įsmeigus medinį iešmelį jis buvo sausas (jei
viršus pradės stipriai skrusti, uždenkite folija).
Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą