2018 m. kovo 31 d., šeštadienis

Velykinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais



          Šiemet Velykoms esam pakviesti pas mano sesers šeimyną. Kad maisto nebūtų per daug, sesuo daugmaž paskirstė, kas už ką atsakingas :D. Man "korta" nulėmė kepti pyragą. Galvojau išsisuksiu su savo mėgstamu keksuDeja... 
      Mane paprotino, kad Velykų pyragas turi būti su džiovintais vaisiais ir riešutais. Užsukusi į lietuve.lt svetainę radau neblogą receptuką. 



Reikės:
  • 200 g sviesto,
  • 100 g cukraus,
  • 4 kiaušinių,
  • 250 g miltų,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių,
  • pusės arb. š vanilinio cukraus,
  • 200 g įvairių džiovintų vaisių,
  • 100 g riešutų (migdolų ir lazdyno riešutų).


       Riešutus sudėjau į dubenėlį, užpyliau verdančiu vandeniu ir palikau pastovėti apie 30 min. Tada vandenį nupyliau ir riešutus subėriau ant virtuvinio popierinio rankšluosčio.

       Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukiau plakikliu. Tada mušiau po vieną kiaušinį ir plakiau tol, kol masė tapo puri.

      Subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, džiovintus vaisius, riešutus ir viską gerai išmaišiau.

        Tešlą supyliau į kekso (nors jau forma, lai būna kekso ;) :D)  kepimo formą ir kepiau iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tol, kol įsmeigus medinį iešmelį jis buvo sausas (jei viršus pradės stipriai skrusti, uždenkite folija).




Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą