2018 m. sausio 4 d., ketvirtadienis

2018 - ųjų belaukiant. Tobulo grožio miestas - Drezdenas (Vokietija)

Atvykstame į Saksonijos žemių sostinę Drezdeną, seniau vadintu "Florencija prie Elbės upės". Ekskursijos po miestą metu pamatėme: katalikų katedrą Hofkirche, kurios rūsiuose ilsisi Saksonijos žemių valdovai, rezidencinius rūmus,  operos teatrą, Zwinger rūmus, "Europos balkonu" vadinamą Bruhl terasą, bei protestantų katedrą Frauenkirche. Tobulo grožio miestas. Pastatai žavi savo didybe. 
Drezdenas mano akimis. 

„Europos balkonas“ - tai Drezdeno pakrantė. Elbės upės krantinė driekiasi puse kilometro. Tai 19 amžiaus architektūros ansamblis ir viena iš svarbiausių miesto lankytinų vietų. Čia esanti terasa viena mėgstamiausių turistų vietų, į kurią galima patekti gražiaisiais laiptais. 










Miesto simbolis - Dresdeno paveikslų galerija. Jau penkis šimtmečius joje kolekcionuojami garsiausi įvairių laikotarpių meno kūriniai. 1945 metais, karo metu, galerija buvo sunaikinta, tuo pačiu ir didelė dalis paveikslų. Kita dalis Antrojo pasaulinio karo metu buvo slepiama rūsiuose ir panašiose patalpose, o tai šedevrams nebuvo naudinga. Tačiau šiuo metu čia galima pasigrožėti tokių žymių tapytojų paveikslais, kaip Rafaelis, Tintoreto, Rembranto, Rubenso ir kitų. Dėl laiko stokos paveikslų galerijoje nesilankėme. 



Hofkirche bažnyčia – įspūdingo grožio išore, istorinės Dresdeno dalies puošmena.  Viduje viskas labai kuklu, tačiau šviesu ir jauku. 1755 metais pastatytas architektūrinis šedevras tikrai traukia kiekvieno žvilgsnį. Antrojo pasaulinio karo metu beveik sunaikinta bažnyčia iš karto po karo buvo atstatyta. Baroko stiliaus statinys turi 85 metrų varpinę. 

Kairėje - Hofkirche bažnyčia

Savo didybe ir įspūdingumu neatsiliko ir Zwinger rūmai. Tai labai įspūdingas architektūrinis kompleksas, kurį sudaro keturi pastatai. Rekomenduojama iš anksto užsisakyti ekskursiją (mes ekskursijos neužsisakinėjome, vedami savos gidės kiek matėm, tiek..). Rūmų viduje yra Dresdeno paveikslų galerija, Porceliano muziejus, skulptūros ir kitos įdomios vietos. Pirmasis medinis Zwinger rūmų pastatas buvo pastatytas 1709 metais tarp Zwinger tvirtovės sienų. Nuo to ir kilo skambus pavadinimas.



Vietoj gegutės (išlendančios iš sieninio laikrodžio) kūkavimo , klausėmės varpelių garsų. 





Ant rūmų sienos užrašas "Muziejus patikrintas, minų nėra" leido mums jaustis saugiai :D


Furstenzug siena žymus meno kūrinys ant sienos, kuris laikomas vienu iš svarbiausių Dresdeno lankytinų vietų. Jis buvo sukurtas iš meiseno porceliano. Iš viso čia yra 25 tūkstančiai plytelių. Furstenzug siena priklauso Dresdeno tvirtovės kompleksui. Čia vaizduojami kunigaikščių žygiai, karaliai, menininkai, prekybininkai, kareiviai ir kiti svarbūs veikėjai.



       


Lekiam į Berlyną...
P.S. Į Drezdeną dar labai norėčiau grįžti, gal kada pavyks ... ;)

Renata 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą