Šie metai pagailėjo
agurkų derliaus. Tačiau apdovanojo cukinijom. Auga darže viena po kitos, tad
ėmiau ieškot naujų, dar neišbandytų receptų, kuriais galėčiau papildyti
atsargas žiemai. Išsirinkau, išbandžiau - patiko. Receptas paimtas iš lamaistas.lt
Reikia:
- 2 kg gabaliukais supjaustytų cukinijų,
- 0.5 kg cukraus,
- 2 valgomų šaukštų druskos,
- 10 valgomų šaukštų aliejaus,
- 1 stiklinės acto 9%,
- kelių šakelių petražolių lapų,
- 50 g česnako.
Smulkintas petražoles,
cukinijas, druską sumaišyti ir palikti pastovėt porai valandų. Po to,
riekutėmis susmulkinti česnaką ir subert ant cukinijų. Orkaitėje iškaitinti
išplautus stiklainius.
Į puodą berti cukrų,
pilti aliejų, truputį cukinijos sulčių ir maišant pakaitinti kol ištirps
cukrus. Nukaisti. Supylus actą išmaišyti ir šiuo marinatu užpilti cukinijas.
Gerai viską sumaišius sudėti į karštus stiklainius ir užsukus dangteliais
padėti vėsioj vietoj.
Recepte buvo rašoma, kad
marinavo cukinijas su morkų lapais. Nutariau pabandyt ir aš, tad pusę dariau su
petražolėm, pusę su morklapiais. Vis tik su petražolėm man patiko labiau.
Šita partija bus
suvalgyta dar iki žiemos. O darydama sekančią, manau, užpylus marinatą ant
cukinijų, viską, dar pakaitinsiu kokias 5-10 minučių, dėl viso pikto, kad
tikrai gerai laikytųsi per žiemą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą