2017 m. rugpjūčio 25 d., penktadienis

Marinuoti cukinijų gabaliukai



Šie metai pagailėjo agurkų derliaus. Tačiau apdovanojo cukinijom. Auga darže viena po kitos, tad ėmiau ieškot naujų, dar neišbandytų receptų, kuriais galėčiau papildyti atsargas žiemai. Išsirinkau, išbandžiau - patiko. Receptas paimtas iš lamaistas.lt

Reikia:
  • 2 kg gabaliukais supjaustytų cukinijų,
  • 0.5 kg cukraus,
  • 2 valgomų šaukštų druskos,
  • 10 valgomų šaukštų aliejaus,
  • 1 stiklinės acto 9%,
  • kelių šakelių petražolių lapų,
  • 50 g česnako.




Smulkintas petražoles, cukinijas, druską sumaišyti ir palikti pastovėt porai valandų. Po to, riekutėmis susmulkinti česnaką ir subert ant cukinijų. Orkaitėje iškaitinti išplautus stiklainius.
Į puodą berti cukrų, pilti aliejų, truputį cukinijos sulčių ir maišant pakaitinti kol ištirps cukrus. Nukaisti. Supylus actą išmaišyti ir šiuo marinatu užpilti cukinijas. Gerai viską sumaišius sudėti į karštus stiklainius ir užsukus dangteliais padėti vėsioj vietoj.
Recepte buvo rašoma, kad marinavo cukinijas su morkų lapais. Nutariau pabandyt ir aš, tad pusę dariau su petražolėm, pusę su morklapiais. Vis tik su petražolėm man patiko labiau. 

Šita partija bus suvalgyta dar iki žiemos. O darydama sekančią, manau, užpylus marinatą ant cukinijų, viską, dar pakaitinsiu kokias 5-10 minučių, dėl viso pikto, kad tikrai gerai  laikytųsi per žiemą. 


Zita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą