2017 m. vasario 6 d., pirmadienis

Alizai aštuoni mėnesiai


Aštuntas Alizos gyvenimo mėnuo kupinas emocijų!. Ji nenustoja krykštauti, juoktis, plasnoti rankomis. Daugėja ir erzelio, ašarų, nepasitenkinimo, bet tėveliai greit reaguoja ir Alizai netenka ilgai liūdėti, nebent važiuojat automobiliu, kai nėra galimybės greit sustoti.
Prasidėjo periodas, kai vaikas gauna tiek informacijos, kad tai, kas mažiau įdomu greit pamirštama arba specialiai nedaroma nors ir kartojama kiekvieną dieną. Mėnesio pradžioje paprašyta kelis kartus davė bučkį. Lūpyčių nesuglaudė, bet išžiojusi palinkdavo link lūpų ar skruosto ir švelniai prisiliesdavo. Buvo, kad “pamalonino” ir lyžtelėdama liežuviu. Bet, kad ir kiek vaiką bebučiuotume, ji to nebedaro. Panašiai buvo ir su “atia, atia” ženklu, pas mus labiau buvo “ateik, ateik”, po kelių dienų kumštuko gniaužymo, ėmė ir nustojo.
Jei dukrytė tampa irzli, dar septintojo mėnesio metu pajutus stovėjimo malonumą, Aliza dažnai nurimsta vien pastatyta ant kojų. O mėnesio pradžioje, prilaikoma jau žengė pirmuosius savo žingsnius. Smagu stebėti kaip skraido jos mažos kojytės bandydamos nunešti kūnelį į priekį. Keista, bet iš ties, daugiausiai pokyčių įvyksta būtent mėnesio pradžioje.
Mergina be problemų vartosi į visas puses. Labai nustebino pirmą kartą atsisėdusi. Visada laukiau, kad gulėdama ant nugaros ji ims ir atsisės, juk tam šiek tiek treniravau, o ji paėmė ir atsisėdo begulėdama ant pilvo. Pasikišo vieną koją po savimi ir su rankytėmis atsistūmė nuo žemės. Vienos ant aukštesnio paviršiau palikti jau nevalia, lengvai persisveria per nugarą, tai pagalvės tikrai nesulaikys…
Dukrytės šliaužiojimas nepastebimas. Rodos, kai žiūri, ji visada vietoje, vos spėji apsisukti ji jau bent pusmetriu toliau. Smagu stebėti, kaip ji ruošiasi ropojimui. Jau, galima sakyti, atsistoja ant keturių ir siūbuoja lyg tuoj tuoj nulėktų, bet.. taip ir nepajuda iš vietos, vėl atsisėda.
Aliza labai išranki maistui. Pirktinių tyrelių neverta nė siūlyti, nesvarbu vaisiai tai ar daržovės. Avižinei, grikių košei neprasiveria burna. Grikių ar ryžių ir kukurūzo košės,  įmaišius į daržovienę, susivalgydavo nuo pradžių, o po kurio laiko pradėjo valgyti ir be priedų. Jokių trintų vaisių! Reikia duoti gabaliuką, kad graužtų pati. Sausainiai skirti vaikams nuo 6 mėn labai skaniai susičiulpia. Labai mėgsta gurkšnoti vandenuką, ypač išmokusi pati laikyti gertuvę. Ragaudama virintą vandenį, kartu pasikaso ir dantenas. Jau bet kada turėtume sulaukti pirmųjų dukrytės dantukų. Be papildomo primaitinimo Aliza dar gana dažnai pasiprašo ir motinos pieno, su kurio gamyba neturiu jokių problemų.
Šį mėnesį smagiausia naujovė yra ta, kad vaikas pagaliau išskiria žmogų, kuris pasirūpina svarbiausiais jo poreikiais. Kaip, anksčiau, vos pamačius tėvelį tiesdavo rankas, kad ją paimtų, o mamos nebereikėdavo, taip dabar reikia mamos ir nereikia tėvelio jei alkana, pavargus ar tiesiog jaučiasi nepatogiai. Gera matyti vaiką tiesiantį į tave rankas, atperka visus motinystės keliamus nepatogumus. 

Aistė

1 komentaras: