2016 m. gruodžio 20 d., antradienis

Tamsiems vakarams: žaislų nuoma


Jau senokai galvojau, kad žaislų nuoma yra puiki idėja ir paslauga, kuria tikrai pasinaudočiau. Tuomet aš atradau "'Edu2" internetinę parduotuvę. Joje galima išsinuomoti labai nerealių, Lietuvoje pagamintų lavinamųjų priemonių, kurių mano galva, kiekvienuose namuose kasdienai turėti nereikia, bet savaitgaliui ar šventei išnuomotas atributas tikrai užburs vaikus ir puikiai sukoncentruos jų dėmesį. Taip pat tėveliams nereiks rūpintis kaip sudominti ar užimti vaikus.

Kaip sako "Edu2" įkūrėja Vita - "Manau, kad čia problema yra ne žaisluose, o žaislų gausybėje. Kuo daugiau vaikai gauna naujų žaislų, tuo greičiau jiems jie atsibosta. Iš savo vaikystės atsimenu, kad turėjau tik keletą žaislų – minkštą šuniuką Pifą ir oranžinį taksą, šalmą, šautuvą, beždžionėlę ir mašinėlių. Žaidžiau kiekvieną dieną ir prisimenu iki šiol. Vaikai turi pakankamai fantazijos, tik nereikia jų perkrauti ir verta kartais jiems leisti šiek tiek panuobodžiauti, kad pradėtų veikti vaizduotė". Manau, kad tai tikrai auksinė mintis, verta apmąstymo!

Taigi, ilgai negalvoję, tiesiog, be progos išbandėme minimalistinę medinę žaidimų širmelę.

Išsinuomojome ją savaitei. Pasiėmiau sekančią darbo dieną po pokalbio elektroniniu paštu.
Iš pradžių vaikams nedaviau jokių papildomų priemonių, nepakišinėjau idėjų. Jie širmelę apžiūrinėjo, stumdė, matavosi su užpakaliais ir per ją nardė savarankiškai. Užimtumas be priemonių, vienam vakarui buvo garantuotas. Lėja aišku, sugebėjo pabūti ekstremale (net ir su tokiu paprastu žaislu) ir pralįsti per pačią aukščiausią buvusią skylę. Nusileido gražiai, ant rankų. :) Tauras tiesiog nardė per skyles ir tikrino kas nutinka išmetus kamuoliukus per skylę. Vienas labiausiai "vežusių" Taurą užsiėmimas buvo kaišioti į skylutes pagaliukus iš IKEA rūšiuoklės. Po to kai jie nukrenta, krizendavo ir dėdavo iš naujo. Šitaip, bent kelias minutes jis užsiimdavo kas dieną. Lėja labai nuoširdžiai daug laiko praleisdavo stumdydama širmelę. Širmelė yra ne iš lengvųjų, sveria apie 11kg, tad labai bijojau, kad Lėja ją užsivers ant savęs arba užvers ant brolio. Todėl didžiąją laiko dalį laikėme ją sulankstytą už radiatoriaus. O kol vaikai žaisdavo, juos visą laiką prižiūrėjome.

Visgi žaislas yra skirtas vaikams nuo 3 metų, tad nors ir tiko 1 metų ir dar 3 metų neturintiems mano vaikams. Faktas , kad supratimo apie tai, kad su ja reiktų elgtis saugiai, pas juos dar nebuvo. Jokių nelaimingų atsitikimų ar problemų su širmele nekilo, tiesiog manau, kad jaunesnių nei 3 metai vaikų tėvai turi būti atidūs, jei visgi nuspręs išbandyti šį žaislą. Man atrodo, kad būtų visai smagu, jei širmelę suformavus į namelio formą, ją butų galima užrakinti ar kažkaip užfiksuoti. Taip ji garantuotai nenuvirstų ant vaikų. Ji yra su penkiais šonais ir ją užfiksavus, širmelės neišeitų suglausti ar ištiesti į vieną, nestabilią liniją.

Taigi, ką dar galime panaudoti žaidimui su šia sienele?

1) Popierių! Radau seną kažkokio prietaiso instrukciją, kurios dydis yra kaip 1/4 standartinio A4 formato lapo. Popierių sulanksčiau armonikėlėmis ir darėme "gėles". Gėles lanksčiau aš, Lėja kišo į skylutes ir skleidė, o Tauras traukė, plėšė, davė mums atgal, ragavo popierių ir visokeriopai "padėjo" :)

2) Medžiagą (kaip uždangalą). Iš pledo padarėme palapinę, kurioje mielai slėpėsi abu mažieji namų gyventojai.

3) Žvaigždžių projektorių. Naudojantis juo, viduje galima sukurti šviesų šou ir nereikia gesinti šviesos visuose namuose. Paprastai šviesos užgesinimas visuose namuose labai sunervina mūsų mažąjį Taurą, tai šis variantas mūsų šeimai buvo labai tinkamas.

4) O kaip gi be maisto? Kukurūzų lazdelės puikiai telpa ir puikiai laikosi mažose skylutėse.
Būtent kukurūzai buvo tas favoritas, kurio mano dukra įdėti į skylutes prašė kiekvieną vakarą. Taurui taip pat labai patiko vaišintis :)

5) Kreidelės, pieštukai, flomasteriai ir kitos piešimui skirtos priemonės taip pat puikiai telpa į skylutes. Mes išbandėme su "Crayon Rocks" kreidelėmis, kurios yra akmenukų formos. 
Tiesa įdomiausia buvo Taurui, kuris bandė jas visas įstumti į kitą pusę su savo mažais piršteliais. 
6)Kitų žaislų dalys. Pvz. žiedų sumovimo pagrindo strypas taip pat puikiai tilpo į skylutes.

7) Balionai! Po Tauro gimtadienio ir visokių išvykų namie yra keletas balionų, kurie taip pat labai tiko pažaidimui su širmele. Žinot tą jausmą, kai matai, kad tuoj sprogs balionas ir visą laiką esi prisimerkęs, lyg lauktum to sprogimo? Tai va taip atrodžiau aš, visą laiką, kol jie grūdo balionus į širmelės angas, nes balionai netgi įdubdavo per vidurį. Na, neįtikėtina, visa širmelė taip nušlifuota, kad netgi stumiami, grūdami ir maigomi balionai nesprogo. Nei vienas nesprogo! Super! 
8) Skalbinių segtukai. Jie taip pat puikiai telpa į skylutes. 

9)Piešinių paroda?!?! Su tais pačiais segtukais prisegus piešinius, galima padaryti parodą. Po to pakviesti brolį, kad parodą nurinktų :D
10) Turite gyvūnų? Bus pramogų ir su jais :) Taip ir nesupratau ar Lėja labiau džiaugėsi ar bijojo, kai jūrkiaulę paleidau pas ją į namelį. Bet mano prašymu narsiai saugojo žemiausias duris. :) Su šunimi, be abejo daug smagiau! Šuo gavo didelį galvosūkį surasti, kuriose skylutėse aš slapsčiau jos maistą. 
Tiesa, šuo per angas tilpo lengviau nei vaikai. Net gi Taurui ropojant per angą palei žemę reikėjo pasilenkti. 

Pasidomėjau, pasirodo, tokios angos padarytos specialiai, kad tik neįstrigtų vaiko galva ar pečiai, o kad reikia labiau prisispausti prie žemės gal ir smagu?

11) Kamuoliukų baseinas? Ne, kamuoliukų namelis! Kamuoliukai - garantuotas šypsenos užtaisas. 

12) Kaspinėliai. Be abejo, juos surišti teko man, bet juos palikau ant širmelės kelias dienas ir dieną iš dienos, Tauras vis ateidavo jų pačiupinėti ir patampyti, tad tai buvo pasiteisinęs žaidimo variantas. 

13) Laidai, laideliai ir kitos dalys. Labai daug populiarumo sulaukusi priemonė, tiesa daugiau ne kaip priedas prie širmelės, bet laidų maišas, kurį parūpino tėtis buvo labai įdomus iš savęs. Lėjai labai patiko rūšiuoti ir dėlioti laidus, o Taurui tiesiog patiko juos dėti į burną. 

14) Prožektorius. Jei vaikai sutinka namuose užgesinti šviesą, taip pat smagu šviesti į išorę sėdint širmelėje. Man atrodo labai mielai ir romantiškai. 
 

O Taurui visai ne :D

15) Disco bulb (diskotekos lemputė), taip pat gali sukurti smagią, besisukančią diskotekos aplinką (aš maniau)...


Didžiąją laiko dalį širmelė buvo nameliu, o ne sienele, kažkodėl mums taip ji patogiau žaidėsi, tad fiksavimo mechanizmas būtu puikus patobulinimas. 
Apibendrinant: graži, estetiška ir smagi širmelė. 
Nuomos paslauga, kaip tokia iš savęs irgi labai vykusi. Viskas sklandžiai, greitai. Pasirašai ir nešiesi. Llabai paslaugios darbuotojos, netgi duris atidarė ir padėjo išsinešti. Tiesa, nešti yra ką, tad idealiu atveju siūlyčiau siųsti vyrą, tegu ir jie prisideda prie vaikų džiaugsmo :)

Dėl nuomos laiko, nebesirinkčiau savaitės, rinkčiausi matyt trumpesnį laiką. Manau būtu idealu savaitgaliui ar kokiam nors vaikų gimtadieniui, arba netgi suaugusiųjų gimtadieniui, kad vaikai turėtų vietą pažaisti ir netrukdytų tėvams švęsti. Faktiškai, vaikai prarado susidomėjimą po maždaug 3 dienų. Tai gi, jei nebūčiau kas dieną davusi naujų priemonių, matyt širmelė nebebūtų buvusi įdomi. Tiesa, jau po grąžinimo mano dukra klausė "Kur namelis?", tai vis gi pasigedo. Matyt teks nuomotis dar kartą, tik šį kartą trumpesniam pasižaidimui arba kokiai nors progai.

Greta -> MadMom

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą