2016 m. gruodžio 13 d., antradienis

Tamsiems vakarams: Katė Voke

Kaip vaikus užimti žiemos vakarais?
Neturėdami veiklos mano vaikai tiesiog išdykauja. Tačiau su veikla lengviau juos nuvarginti neapverčiant namų aukštyn kojomis, o ir laikytis dienotvarkės daug paprasčiau.
Mano dukra tiesiog dievina lapelius, o dar smagiau yra vokas su lapeliais viduje - laiškas!
Mūsų draugystė su pašto paslaugomis prasidėjo darželyje. Dukros grupėje vaikai rašė laiškus seneliams. Labai džiugu, kad vaikai yra supažindinami su pašto paslaugomis, nes jos po truputį nyksta. Vaikai parašė (nupiešė) laiškus  ir įdėję juos į vokus, patys metė į pašto dėžutes.
Dukra buvo be galo laiminga, kai nuvažiavus pas močiutę, jos abi peržiūrinėjo jos siųstą laišką. Kiti seneliai paskambino padėkoti ir taip pat labai džiaugėsi gavę laišką nuo anūkėlės.
Tokia buvo mūsų pirma pažintis su paštu. Tačiau, pati  dukra,  laiško taip ir nebuvo gavusi. Kai brolis, iš Lėjos krikšto mamos, gavo gimtadienio atvirutę, Lėjai sukilo pavydas ir ji aiškino, kad laiškas atėjo ne broliui Taurui, o jai. Tai man padėjo suprasti, kad mano dukrai labai svarbu ir įdomu gauti laišką. Taip aš atradau "Katę Voke". Gal iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog tai vaiko nesudomins. Tačiau laiškai yra siunčiami atitinkantys vaiko amžių. Kitą dieną po užsakymo mano pašto dėžutėje jau gulėjo vokas!

Jūs neįsivaizduojat, kaip man sunku buvo išlaukti visą dieną, kol grįš dukra! Pačiupinėjusi  voką jaučiau, kad viduje yra kažkas ne tik iš popieriaus.  Miriau iš smalsumo, bet iškentėjau iki vakaro.
Dukra pamačiusi laišką labai apsidžiaugė. Nuo jos veidelio nedingo šypsena, nors dar nežinojo kas bus viduje!

Labai smalsiai pakavo ir stebėjosi kiek visko tilpo viename voke. Laiško turinys pataikė tiesiai į dešimtuką. Dukra įdėmiai klausėsi katės laiško, kurį jai perskaičiau. Taip pat jai labai patiko ir eilėraštukas. Viduje dar buvo receptukas, tiesa neatskleisiu koks - užsisakykit katę voke ir patys išbandysit. Tik noriu pasakyti, kad receptukas buvo tinkamas abiem mano vaikams ir užsiėmimo jie turėjo gerą valandą, kas yra labai ilgai, nes paprastai vaikai nauja veikla būna užimti vos kelias minutes. Taip pat, po to, šį gaminį nusinešėme ir į darželį, "pavaišinome" draugus. :) Dar voke buvo ir plaukų gumutė, kuri atrodė kaip kiškučio ausytės, tik dukra visiškai neleido jos nufotografuoti...  Kaip gi galima fotografuotis nusisukus nuo kameros?
Pirmoji katė voke mums labai patiko.
 Po savaitės sulaukėme antrosios katės voke. Tiesa taip pat iš ryto... Ir vėl aš kenčiau visą dieną iš smalsumo... :) Vos tik dukrai grįžus, liepiau susitvarkyti žaislus, nes namie buvo siaubinga betvarkė, o tada pažadėjau dovaną. Susitvarkiusi savo žaislus smalsuolė gavo laišką, kurį mikliai sudraskė ir išpakavo jo turinį.

Laiško turinys buvo dar įspūdingesnis nei pirmojo. Jis labai mums tiko! Laiško viduje buvo katiniškas tvarkymosi grafikas! Kadangi prieš gaunant laišką Lėja susitvarkė, aš jai pasiūliau nuspalvinti pirmąją tvarkos katę ir pakabinau grafiką ant šaldytuvo.


Laiške taip pat buvo jos naujos draugės katės nuotrauka. Lėjai be galo patiko, kad pagaliau pamatė draugę, kuri jai siunčia laiškus! Man taip pat labai patiko, kad nuotrauka buvo tikra, o ne spausdinta ant popieriaus. Katė nukeliavo į mūsų šeimos albumą, nors iš to džiaugsmo lakstydama po kambarius su Lėja, šiek tiek ir nukentėjo. Taip pat buvo ir laiškas, kurį vėl garsiai perskaičiau savo dukrai, o ji įdėmiai klausėsi.  Po to laišką papuošė ir kartu atkeliavusiais lipdukais. Lipdukai buvo su gyvūnėliais, tad mokėmės jų pavadinimus ir ginčijomės, kad šernas, tai jau tikrai yra arklys. O lipduką su kiaulės nosyte Lėja užsiklijavo sau ant nosies ir taip lakstė po namus.
Šios katės labai pradžiugino mūsų šeimą. Manau, kad dar ne kartą gaminsime pagal katės receptą ir būtinai pratęsime tvarkymosi grafiką, nes panašu, kad jis motyvuoja mūsų dukrą tvarkytis.
Kalėdiniu laikotarpiu keliauja kalėdinės "Katės Voke".  Mes jas būtinai išbandysime. Kviečiu ir jus nudžiuginti savo vaikus mažomis staigmenomis!
Dabar mūsų šeima užsikrėtusi laiškų manija laukia dar vieno laiško iš “Gydytojų klounų, kurie kalėdiniu laikotarpiu dovanoja laiškus vaikams. Pasirodo vieną ir mums užsakė mus mylinti močiutė. Jus kviečiu prisidėti ir paremti gydytojus klounus, kad jie neštų džiaugsmą sergantiems vaikams! <3
Katiniški linkėjimai visiems mano skaitytojams!
Tingių ir ramių jums vakarų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą