2016 m. rugpjūčio 18 d., ketvirtadienis

Naminis lavašas

Mūsų šeimoje duona naudojama tik sumuštiniams pasidaryti ir su konservais valgyti, o įvairiems troškiniams bei tirštoms sriuboms užkąsti mes išsikepame kelis lavašus.

Lavašui prireiks:
  • 1:2 viso grūdo miltų ir kvietinių miltų,
  • a.š. druskos,
  • vandens,
  • aliejaus.

Gaminimo būdas:
Suberti miltus ir druską į puodą. Įpylus pakankamai vandens minkyti kol tešla taps tampri ir nelipni. Įpilti aliejaus (manau pora valgomųjų šaukštų turėtų užtekti, jei ne - iš akies). Išminkyti su aliejumi ir palikti bent 10-čiai minučių pastovėti.  

Lavašus iškočioti kočėlu į apskritimą ir kepti keptuvėje. Jei yra poreikis, į keptuvę įpilti aliejaus (šiaip nereikia).



Valgant su lavašu, įrankių nenaudojame. Atplėšę lavašo, jį patogiai susukame, kad galėtume suimti arba pasemti troškino (sriubos). Per kartą dviese suvalgome dubenėlį (ar pusantro) troškinio (sriubos) ir 3-4 lavašus.

Skanaus!

Aistė

2 komentarai:

  1. Labai neapibrėžtas receptas. Visiškai neaišku, nei kiek miltų, nei kiek vandens pilti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, nelabai yra čia ką apibrėžti. Miltų pagal poreikį, kiek lavašų norėsite. Vandens pilti minkant tešlą tiek, kad tešla pasidarytų tampri ir nelimpanti prie rankų. Iš kokio kieko miltų, kiek gausis lavašų nelabai pavyktų apibrėžti, nes tiek pats iškočiojimas, tiek keptuvių dydžiai gali skirtis.
    Sėkmės ir skanaus! ;)

    AtsakytiPanaikinti