Mūsų
šeimoje duona naudojama tik sumuštiniams pasidaryti ir su konservais valgyti, o
įvairiems troškiniams bei tirštoms sriuboms užkąsti mes išsikepame kelis
lavašus.
Lavašui
prireiks:
- 1:2 viso grūdo miltų ir kvietinių miltų,
- a.š. druskos,
- vandens,
- aliejaus.
Gaminimo
būdas:
Suberti
miltus ir druską į puodą. Įpylus pakankamai vandens minkyti kol tešla taps
tampri ir nelipni. Įpilti aliejaus (manau pora valgomųjų šaukštų turėtų
užtekti, jei ne - iš akies). Išminkyti su aliejumi ir palikti bent 10-čiai
minučių pastovėti.
Lavašus
iškočioti kočėlu į apskritimą ir kepti keptuvėje. Jei yra poreikis, į keptuvę
įpilti aliejaus (šiaip nereikia).
Valgant
su lavašu, įrankių nenaudojame. Atplėšę lavašo, jį patogiai susukame, kad
galėtume suimti arba pasemti troškino (sriubos). Per kartą dviese suvalgome
dubenėlį (ar pusantro) troškinio
(sriubos) ir 3-4 lavašus.
Skanaus!
Aistė
Labai neapibrėžtas receptas. Visiškai neaišku, nei kiek miltų, nei kiek vandens pilti.
AtsakytiPanaikintiSveiki, nelabai yra čia ką apibrėžti. Miltų pagal poreikį, kiek lavašų norėsite. Vandens pilti minkant tešlą tiek, kad tešla pasidarytų tampri ir nelimpanti prie rankų. Iš kokio kieko miltų, kiek gausis lavašų nelabai pavyktų apibrėžti, nes tiek pats iškočiojimas, tiek keptuvių dydžiai gali skirtis.
AtsakytiPanaikintiSėkmės ir skanaus! ;)