2016 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Vištienos troškinys su daržovėmis. Rytietiškas skonis


 Kasdieniai mūsų šeimos patiekalai kitiems visiška naujiena. Nieko sudėtingo, nieko ypatingo, bet patiekalų skonis neįprastas lietuviškam liežuviui. Jei pabodo tie patys patiekalai, galite racioną paįvairinti vidurio Azijos skoniu. 
 
Ingredientai:
Pagrindui prireiks:
svogūnų (pagal skonį),
česnako (pasirinktinai),
imbiero šaknies (pasirinktinai),
aliejaus,
a.š. su kaupu druskos, 
cinamono ir aitriųjų paprikų (jei šiaip nevalgote ar nemėgstate aštriai, nepersistenkite su paprika, gali užtekti tik žiupsnelio),
žiupsnelis juodųjų pipirų,
apie 200 g pomidorų pastos, neturint galima įdėti kelis smulkiai supjaustytus pomidorus.
vandens. 

Sočioji dalis:
Kas tik šaus į galvą. Mes dažniausia dedame vištienos gabaliukus (su kaulu ir be kaulo) arba vištieną ir daržoves (kaip parodyta nuotraukose) arba tik daržoves.
Daržovės pasirinktinai - mėgstamos žalios (dažniausiai bulvės, paprika, morkos, žirneliai) arba jau paruoštas šaldytų daržovių mišinys.
Rečiau gaminame su lęšiais, pupelėmis arba avinžirniais, prie kurių nededam nei mėsos, nei papildomų daržovių. Tai pat gaminame ir su aviena arba žuvimi, pasirinktinai, pridedant ir daržovių.

Gaminimo būdas:

Pusžiedžiais supjaustyti svogūną. Jei dedamas česnakas ir/ar imbiero šaknis, juos reikia kiek įmanoma labiau susmulkinti. Viską supilti į puodą, aplaistyti aliejumi ir pakepinti kol svogūnas suminkštės (taip, puode). 


Suminkštėjus svogūnams suberti visus prieskonius. Jei prieskonių turite daugiau, visada galima paeksperimentuoti ir jų paįvairinti. Pakepinus, supilti pomidorų pastą arba smulkiai supjaustytus pomidorus. Kelias minutes troškinti. Jei naudojami pomidorai, troškinti iki kol jie suminkštės ir turinį nudažys rausvai.


Galiausiai sudėti mėsą (kaip jau minėjau, aš dedu vištieną). Kad nesviltu įpilti vandens. Kelias minutes patroškinus, jei norisi, sudėti daržoves. Jei trūksta, galima papildyti vandeniu. Norint sriubos, jo įpilti reikia žymiai daugiau. Vištiena turėtų išsitroškinti ar išvirti per 20 minučių, tačiau aš, dėl viso pikto, visada palaikau net 40 minučių. Visada galima patikrinti ir/ar paragauti. 



Troškinį dažniausiai valgome su lavašu, bet labai skanu ir su ryžiais.  Per kartą dviese suvalgome dubenėlį (ar pusantro) troškinio (sriubos) ir 3-4 lavašus.

Skanaus!
Aistė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą