2016 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Kopūstų, šparaginių pupelių ir vištienos salotos




Turiu pusę raudonojo kopūsto. Neblogas daiktas, bet kur jį dėt? Mišrainei, pamaniau, tiks. Šaldiklyje dar maišiuką šaldytų šparaginių pupelių radau, vištienos kulšelę... Tikrai turėtų gautis valgomas dalykas.
Vištieną išviriau, supjausčiau smulkiais gabaliukais. Šparagines pupeles 10 min. apviriau vos vos sūdytame vandenyje, po to pakepiau svieste. Kol vėso keptuvės turinys - šiaudeliais supjausčiau raudonąjį kopūstą. Viską sukračiau į vieną indą, dar česnako smulkinto įdėjau, druskos, pipirų bei garstyčių ir majonezo padažo. Neturėjau jogurto - būčiau vietoj majonezo dėjusi. Išmaišiau ir lėkštėn. Savo jaunimėliui mišrainę sūriais vaikiškais krekeriais papuošiau.

  • 1 vištos kulšelė (virta)
  • 400 gr šparaginių pupelių
  • 1/2 raudonojo kopūsto (labai nedidukė galvytė)
  • 2-3 česnako skiltelės
  • druska, pipirai
  • 1 desertinis šaukštas garstyčių
  • 4 šaukštai majonezo
  • sviesto pupelių kepimui
  • krekeriai papuošimui, arba tikriau - vaikų sugundymui :)

Laima

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą