2016 m. vasario 25 d., ketvirtadienis

Pyragas su daržovėmis ir mėsos kukuliais

Na, šį kartą nekeptus pyragus  palieku nuošalyje. 
Kepsiu. Ir tai bus ne smaguriams pyragas, o norintiems sočiai pavalgyti. Tiesa, visi tie, kas mėgsta valgyti viską atskirai (kotletas - tai kotletas, daržovė - tai daržovė) siūliau toliau net nežiūrėti ;). Nes čia bus toji, kai kurių komentatorių praminta "buza", "sriuba", "birzgalas" ir panašiai. 
Išbandžiau šį receptą, nes "kotletas - tai kotletas" iš ties jau pabodę. 

 
Pyrago tešlai reikės:
300g. - miltų,
100ml. - kefyro,
100g. - sviesto.

Įdarui:
Faršo - 500g. (paruošto kaip paprastiems kotletams), 
džiūvėsėlio - kukulių apvoliojimui,
raudona paprika - puselė, 
žalia paprika - puselė, 
žalioji cukinija - 1 vnt,
svogūnas - 1vnt (vidutinio didumo),
sūris - kiek patinka, 
kiaušinis - 1 vnt,
grietinė - pora šaukštų,
druskos,
pipiriuko,
šlakelio aliejaus. 

Iš miltų, kefyro ir lydyto sviesto išmynkiau tešlą. Iš jos iškočiojau lakštą ir įklojau į kepimo formą. Lakštą subadžiau. 
Iš maltos mėsos suformavau kukuliukus, apvoliojau džiūvėsėlyje ir apkepinau. Apkepintus sudėjau į paruoštą skardą (ant tešlos). 
Daržoves supjausčiau, pakepinau keptuvėje (kepant apibarsčiau druska ir pipirais) ir suverčiau ant kukulių. Kiaušinį suplakiau su grietine ir taip pat supyliau ant viršaus. Užtarkavau sūrio (geriau užtarkuoti jau baigiant kepti). 



Kepiau iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. 
Skanaus.  




Mama Renata
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą