Na, šį kartą nekeptus pyragus palieku
nuošalyje.
Kepsiu. Ir tai bus ne
smaguriams pyragas, o norintiems sočiai pavalgyti. Tiesa, visi tie, kas mėgsta
valgyti viską atskirai (kotletas - tai kotletas, daržovė - tai daržovė) siūliau
toliau net nežiūrėti ;). Nes čia bus toji, kai kurių komentatorių praminta "buza",
"sriuba", "birzgalas" ir panašiai.
Išbandžiau šį receptą,
nes "kotletas - tai kotletas" iš ties jau pabodę.
Pyrago tešlai reikės:
- 300g. - miltų,
- 100ml. - kefyro,
- 100g. - sviesto.
Įdarui:
- Faršo - 500g. (paruošto kaip paprastiems kotletams),
- džiūvėsėlio - kukulių apvoliojimui,
- raudona paprika - puselė,
- žalia paprika - puselė,
- žalioji cukinija - 1 vnt,
- svogūnas - 1vnt (vidutinio didumo),
- sūris - kiek patinka,
- kiaušinis - 1 vnt,
- grietinė - pora šaukštų,
- druskos,
- pipiriuko,
- šlakelio aliejaus.
Iš miltų, kefyro ir
lydyto sviesto išminkiau tešlą. Iš jos iškočiojau lakštą ir įklojau į kepimo
formą. Lakštą subadžiau.
Iš maltos mėsos
suformavau kukuliukus, apvoliojau džiūvėsėlyje ir apkepinau. Apkepintus sudėjau
į paruoštą skardą (ant tešlos).
Daržoves supjausčiau,
pakepinau keptuvėje (kepant apibarsčiau druska ir pipirais) ir suverčiau ant
kukulių. Kiaušinį suplakiau su grietine ir taip pat supyliau ant viršaus.
Užtarkavau sūrio (geriau užtarkuoti jau baigiant kepti).
Kepiau iki 175 C
įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Skanaus.
Mama Renata
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą