reklama

2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Naminiai klasikiniai "Beliašai"









Reikės:
Miltai - 1kg,
Vanduo- 250g,
Pienas- 250g,
Kiaušiniai- 2vnt.,
Sausos mielės- 10g,
Druska- 2a.š.,
Cukrus- 2v.š.,
Sviestas- 60g,
Aliejus- 50g,
Kiaulienos faršas- 300g,
Svogūnai- 300g.
Druska, pipirai- pagal skonį,
Pienas- 3v.š.

 Nuotraukoje dviguba doze, išėjo 29vnt.


 Dubenyje sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų – viską išmaišome. Į mieles supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame brinkti. 

 
Į pieno-vandens mišinį persijojam 1/3 visų miltų, išmaišome. 


Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir supilame į tešlą.


Sviestą išlydome ir supilame į tešlą, išmaišome.


Supilame mieles, išmaišome. 


Miltus būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.  


Jokių būdų nedėkite daugiau miltų nei nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50g.


Kai visi miltai įminkyti į tešlą – ji nelips prie rankų, bus gana standi.
Dabar teks padirbėti „iš peties“ – gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.


Palaipsniui supilame aliejų ir minkome kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.


 Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos – svogūno santykis 1:1. Pas mane buvo 500g kiaulienos faršo, tai svogūno taipogi dėjau 500g.


Svogūną sumalti iki košės konsistencijos.


Padruskinti, papipirinti pagal skonį, supilti pieną, išmaišyti. 


Teliko palaukti kol tešla dvigubai padidės.
Kai tešla pakilo pradedam formuoti beliašus.







Beliašus kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti siūle į apačią, po 4 min iš kiekvienos pusės.


Iškeptus beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.


Skanaus!

Mama Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą