Šiemet Kūčioms
gaminau silkę, kurios receptą išbandžiau pirmą kartą. Man bet kokie džiovinti
vaisiai su silke, nu sakykim nelabai ir derinasi, bet šį kartą pabandžiau, ir
patiko. Nors Kūčios jau praėjo, bet silkę juk galima valgyt ne tik per jas. :)
Proporcijų nelabai
žiūrėjau, dėjau viską iš akies. Nuvaliau silkę. Visada ją perku su galva, nes
ji skanesnė ir tvirtesnė, nors darbo ir daugiau. Supjausčiau ne per
didžiausiais gabaliukais, tada morkas su svogūnais pakepinau su trupučiu
aliejaus, į indą dėjau pirmiausia atvėsusias morkas su svogūnais, tada
nuplautas ir nusausintas spanguoles (jos buvo džiovintos), gabaliukais
pjaustytą silkę ir ant viršaus barsčiau kedro riešutų. Valgyti, bent jau man,
skaniausia su grūdėta juoda duona.
Skanaus :)
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą