2015 m. gruodžio 19 d., šeštadienis

Edita Lei "Miglų slėnio Fėjų pasakos"



Kalėdos stebuklų, staigmenų metas. Pas mus į namus pasibeldė pirmoji prieššventinė staigmena, kuri išties labai maloniai nustebino. Ačiū leidyklai „Tikra knyga“.
Apie šios knygos kūrybinį procesą jau buvau girdėjusi šiek tiek anksčiau, ir labai norėjau ją pamatyti, pavartyti gyvai. Ir štai, labai netikėtai, bet ji jau mano rankose.  


Lėlininkės Editos Lei sukurtos lėlės išties nuostabios. O pačios iliustracijos atrodo tarsi gyvos. Tai istorija apie šeimą, gyvenančią mieste, kuri gauna palikimą seną namą Miglų slėnyje. Miestiečiams tai tampa dideliu išbandymu, nes šis namas skendi paslaptingoje migloje. Vaikams buvo uždrausta išeiti už kiemo vartų, tačiau sutikus paslaptingąjį gyvūną viskas pasikeičia, nes tas gyvūnėlis atskleidžia visas Miglų slėnio paslaptis. Supažindino knygije su žiniuone Zila ir su fėjomis. Pasirodo, fėjų yra įvairių. Tai išdaigų, sapnų, svajonių, medaus, žodžių fėjos. Taip pat ten sutinkama ir dainuojanti elfė, elfinukai, nykštukas Smuglis... Tai labai smagios, šiltos istorijos, o iliustracijos puikiai atspindi visas pasakos nuotaikas. 


Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą