2015 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Antis, įdaryta vaisiais



Nieko ypatingo, bet patiko skonio "atspalvis". Nuplautą ir nusausintą antį ištryniau druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis: čiobreliais, bazilikais, rozmarinu, gelsve. Ir palikau parai vėsioje vietoje "prieskonėtis". Sutvarkiusi antį džiovintų vaisių asorti (slyvos, persikai, obuoliai, abrikosai, kriaušės) užpyliau šampanu, kad apsemtų, ir palikau taip pat parai uždarame stiklainyje. Prieš kepant sudėjau vaisius į anties vidų, pačią antį į keramikinį indą, uždengiau aliuminio folija, kad nedžiūtų ir orkaitėn. Kepiau vidutinio karštumo orkaitėj.
  • Atšaldyta antis,
  • druska, pipirai,
  • prieskoninės žolelės (čiobreliai, bazilikai, rozmarinai, gelsvė),
  • apie 500 gr. džiovintų vaisių (slyvos, persikai, obuoliai, abrikosai, kriaušės),
  • 1/3 butelio šampano.


Mama Laima 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą