Nieko ypatingo, bet patiko skonio "atspalvis". Nuplautą ir
nusausintą antį ištryniau druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis:
čiobreliais, bazilikais, rozmarinu, gelsve. Ir palikau parai vėsioje vietoje
"prieskonėtis". Sutvarkiusi antį džiovintų vaisių asorti (slyvos,
persikai, obuoliai, abrikosai, kriaušės) užpyliau šampanu, kad apsemtų, ir
palikau taip pat parai uždarame stiklainyje. Prieš kepant sudėjau vaisius į
anties vidų, pačią antį į keramikinį indą, uždengiau aliuminio folija, kad
nedžiūtų ir orkaitėn. Kepiau vidutinio karštumo orkaitėj.
- Atšaldyta antis,
- druska, pipirai,
- prieskoninės žolelės (čiobreliai, bazilikai, rozmarinai, gelsvė),
- apie 500 gr. džiovintų vaisių (slyvos, persikai, obuoliai, abrikosai, kriaušės),
- 1/3 butelio šampano.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą