2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Purus pyragas, užpiltas pienu

Nekepti pyragai / tortai jau išragauti. Gal dar ne visi, bet randami receptai jau daugmaž panašūs, tik koks vienas kitas ingredientas pridėtas.  Jei kas nors žinot kokių įspūdingų atradimų, tai būtinai rašykit - išmėginsim ;).

Šį kartą pyragą jau kepiau. Receptą radau internete, pirmiausia akis užkliuvo už pyrago foto (maniškis gavosi šiek tiek kitoks). Tačiau, paskaičius receptą, man nuostabą sukėlė ant iškepto pyrago užpilamas pienas. Galima sakyti vien dėl to mėginau šį pyragą.



Pyragui reikėjo:
  • 9 šaukštų cukraus, 
  • 4 šaukštų miltų, 
  • 4 šaukštų manų kruopų,
  • 6 kiaušinių,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 500 ml., pieno.

Pirmiausia atskyriau kiaušinio baltymus nuo trynių.
Baltymus išplakiau iki standžių putų. Tuomet plakant dalimis subėriau 6 šaukštus cukraus. Po vieną, gerai perplakant, sudėjau trynius. Masės tūris stipriai padidėjo. Tada į kiaušinių masę subėriau miltus, manus bei kepimo miltelius ir su mediniu šaukštu atsargiai išmaišiau.
Kepimo formą ištepiau sviestu, pabarsčiau miltais, supyliau tešlą. Visa tai keliavo į 180 C įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Pyragą ataušinau, ir dar esantį kepimo formoje supjausčiau.
Užkaičiau pieną iki virimo, subėriau likusį cukrų, vanilinį cukrų. Nuėmusi nuo ugnies, maišiau, kol cukrus ištirpo.
Pieną supyliau ant supjaustyto pyrago ir palikau, kol pienas įsigers (pienas įsigeria iškart, o aš pabijojau, kaži kur jo tiek pasidės) ir pyragas visiškai atvės. Vis tik, kitą kartą, pilčiau šiek tiek mažiau pieno. Nes pyrago padas liko šlapias.  Atvėsusį apibarsčiau cukraus pudra ir skanaus.

Dukrai šis pyragas priminė varškės apkepo skonį.



P.S. Ačiū, broli, už sutaisytą orkaitę. (Nors nežinau, ar dėkoti - mano dietoms galas) :D .

Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą