2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Tyrė iš moliūgo (Du gaminimo būdai)

Helovynas praėjo, liko išskobti moliūgai? Pasigaminkime tyrę iš moliūgo, kurią galima užšaldyti ir naudoti pyragams, sriuboms, blynams ir kitiems patiekalams.

Iš mano gamintų būdų, sodresnis skonis gaunamas, moliūgus kepant orkaitėje. Tereikia moliūgą nuplaut, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti apie 170 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps. Atvėsus nuimti odelę, sutrinti blenderiu ir sudėti į indelius porcijomis.




Kitas būdas – išvirti, moliūgų gabaliukus, nedideliame kiekyje vandens. Verdama kol suminkštėja, bet neištęžta, tada sudedama į sietelį, paliekama nuvarvėt, kol pravės. Sutrinti blenderiu.




Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą