Helovynas
praėjo, liko išskobti moliūgai? Pasigaminkime tyrę iš moliūgo, kurią galima
užšaldyti ir naudoti pyragams, sriuboms, blynams ir kitiems patiekalams.
Iš
mano gamintų būdų, sodresnis skonis gaunamas, moliūgus kepant orkaitėje.
Tereikia moliūgą nuplaut, supjaustyti gabaliukais, išimti sėklas, dėti į kepimo
skardą odele žemyn, įpilti truputį vandens ir kepti apie 170 laipsnių
orkaitėje, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps. Atvėsus
nuimti odelę, sutrinti blenderiu ir sudėti į indelius porcijomis.
Kitas
būdas – išvirti, moliūgų gabaliukus, nedideliame kiekyje vandens. Verdama kol
suminkštėja, bet neištęžta, tada sudedama į sietelį, paliekama nuvarvėt, kol
pravės. Sutrinti blenderiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą