Iš moliūgo tyrės gaminau gražius, oranžinius virtinukus. Paruošus jų daugiau, dalį galima užšaldyti
ir turėti kitam kartui.
Reikės:
- apie 300 g moliūgų tyrės,
- 1 kiaušinio,
- apie 2 valg. šaukštų tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą),
- miltų,
- žiupsnio muskato riešuto,
- druskos.
Moliūgo
tyrę sumaišyti su kiaušiniu, prieskoniais, tarkuotu sūriu ir galiausiai po
truputį berti miltus, kol tešla bus minkoma, vos lipni. Kadangi moliūgo tyrė
tirštumas skirsis, miltų kiekis taip pat bus kitoks.
Stalą
apibarstyti miltais, iš gautos tešlos formuoti "dešras", jas supjaustyti
mažais gabalėliais. Virtinukus dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virtinukams
iškilus, pavirti dar 3-5 minutes ir patiekti su sviestu ir/arba druska/cukrumi/grietine. Skanaus!
Mama Elžbieta
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą