Vakarais
po truputėlį vėsta ir vis dažniau norisi, kad namuose skaniai kvepėtų
kepiniais. Man jų kvapas asocijuojasi su namų jaukumu. Šį vėsų vakarą
nusprendžiau savo namiškius palepinti dar nė karto nekeptu pyragu. Juolab, kad
vasarą plušėjau virtuvėje ruošdama atsargas žiemai. Viena tokia „atsarga"
yra ir vyšnių uogienė be kauliukų. Tiesą sakant, baisu prisiminti tą 8 valandas
trukusį darbą išiminėjant kauliukus.
Interneto
platybėse atradau receptą. Iš karto įspėju, jog tai "kalorijų bomba".
Reikės:
- 200 g. šokolado (70-95%),
- 100 g. sviesto,
- 20 g. kakavos miltelių,
- 150 g. cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 100 g. miltų,
- 300 g. vyšnių be kauliukų (dėjau tirštos vyšnių uogienės).
Į
tešlą nesideda nei soda, nei kepimo milteliai. Iš išvardintų ingredientų
išeis 6-8 porcijos.
Gaminam.
Šokoladą išlydom su sviestu. Įberiam cukrų ir kakavą, išmaišome. Sudedame
vyšnias (vyšnių uogienę), išmaišome. Suberiame miltus, išmaišome. Kepimui skirtą
formą, truputėlį sutepame aliejumi. Sudedame pyrago masę. Pašaunam į iš anksto
iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min.
Aš
kepiau dvigubą porciją, tai kepimo laikas pailgėjo taip pat dvigubai.
Viso
kepimo metu namai kvepėjo šokoladu.
Skanaus.
Mama
Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą