2015 m. spalio 1 d., ketvirtadienis

Brauni su vyšniomis

Vakarais po truputėlį vėsta ir vis dažniau norisi, kad namuose skaniai kvepėtų kepiniais. Man jų kvapas asocijuojasi su namų jaukumu.  Šį vėsų vakarą nusprendžiau savo namiškius palepinti dar nė karto nekeptu pyragu. Juolab, kad vasarą plušėjau virtuvėje ruošdama atsargas žiemai. Viena tokia „atsarga" yra ir vyšnių uogienė be kauliukų. Tiesą sakant, baisu prisiminti tą 8 valandas trukusį darbą išiminėjant kauliukus.
Interneto platybėse atradau receptą. Iš karto įspėju, jog tai "kalorijų bomba".



Reikės:
200 g. šokolado (70-95%), 
100 g. sviesto, 
20 g. kakavos miltelių, 
150 g. cukraus, 
3 kiaušinių, 
100 g. miltų,
300 g. vyšnių be kauliukų (dėjau tirštos vyšnių uogienės). 
Į tešlą nesideda  nei soda, nei kepimo milteliai. Iš išvardintų ingredientų išeis 6-8 porcijos.

Gaminam. Šokoladą išlydom su sviestu. Įberiam cukrų ir kakavą, išmaišome. Sudedame vyšnias (vyšnių uogienę), išmaišome. Suberiame miltus, išmaišome. Kepimui skirtą formą, truputėlį sutepame aliejumi. Sudedame pyrago masę. Pašaunam į iš anksto iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 20-25 min.
Aš kepiau dvigubą porciją, tai kepimo laikas pailgėjo taip pat dvigubai.
Viso kepimo metu namai kvepėjo šokoladu.
Skanaus.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą