Šis
obuolių pyragas gimė spontaniškai, susirinkus prie orkaitės šauniam kolektyvui.
Tiksliau - kolektyvas nusprendė, jog reikia gelbėti pirmuosius obuolius, kurie
maži, bet skanūs. Vienas narys iškart ėmėsi obuolių lupimo procedūros, kitiems
beliko sumąstyti, kaip iš esamų šaldytuve produktų pagaminti tešlą.
Dubenyje
atsidūrė kiaušiniai su cukrumi. Vos tik šie produktai pavirto puria mase
(darbavosi kombainas...), buvo supiltas tirpdytas sviestas, cinamonas,
vanilinis cukrus bei miltai su kepimo milteliais. Kai masė buvo paruošta,
skardoje, pateptoje aliejumi, buvo tolygiai išdėlioti obuoliai, užpilta ant
viršaus tešla. Visas turinys patalpintas į orkaitę 40 minučių /170 laipsnių
temperatūroje/.
Iškeptas
pyragas buvo apverstas ir patiektas kolektyvo degustacijai. Kadangi degustacija
užtruko labai trumpai dėl bandomojo išnykimo, galima teigti, jog kepinys
pavykęs.
P.S. kadangi
sviestas buvo "Naisių vasara", pyragui ir buvo suteiktas to gaminio
vardas :)
- 6 kiaušiniai,
- 7 š. cukraus,
- 180 gr sviesto /"Naisių vasara"/,
- 1 a.š. cinamono,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 10 kupinų šaukštų miltų,
- 7 labai maži, arba 4 dideli obuoliai.
Mama Laima
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą