2015 m. liepos 23 d., ketvirtadienis

Trys dienos Latvijoje. Antroji diena (Ryga - Kolka - Ventspilis)

Išaušo antrosios dienos rytas. Lyja. Bet, tam jau buvome nusiteikę, tai labai nenusiminėm. Dienos planas važiuoti pajūriu: Ryga - Kolka - Ventspilis.


Važiuojant pajūriu kai kuriose vietose jūra matosi  tiesiog nuo kelio. Kas kiek laiko vis sustojom pažiūrėti pakrančių. Stabtelėjom Engure miestelyje. Kaip supratau, tai čia Engure žvejybos uostas. Vaizdas pasakiškai gražus, tik kvapelis nekoks.


Kita stotelė Mersrags. Daug gyvenamų namų išsirikiavę vos keli metrai nuo kranto, daug reklamos, kad parduoda žemes.


Trumpam sustojome Roja rajone.


Taip su trumpais sustojimais pasiekėme Kolką. Tiesa, prieš tai buvom stabtelėję užkąsti pakelės kavinukėj, už jos matėsi nuomojami nameliai, vaikams smėlio dėžė, batutai. Ten mums iškepė labai skanius omletus su krabų lazdelėm (šiaip prašėm su kumpiu, nežinau ar panašiai skamba žodžiai - crab ir ham :D ) bei lietinius su džemu. Mažasis, kaip dažniausiai, užsisakė bulvyčių. Sumokėjome apie 17 eur.

Kolkos ragas - mažosios ir didžiosios jūrų susitikimo vieta. Sustojimo aikštelės kaina 1,5 eur už valandą. Tikrai verta ten nuvykti, nes vaizdas nuostabus.


Kelias iki Ventspilio jau ne toks įdomus. Jūros nuo kelio nesimato, o ir pavažiavus neblogą atkarpą miškeliu jūros link, jos nepasiekėme. Tad, žaisdami su debesimis (bandėme įžiūrėti įvairius gyvūnus, daiktus ir pan. Ko tik mes ten nematėme ;) ) po valandos su trupučiu mes jau buvome Ventspilyje. Ten išsinuomavome 2 kambarių butą Arina apartament už 65 eurus (rezervavome iš anksto). Butas labai tvarkingas, erdvus, šalia namų yra Maxima. Yra viskas, ko reikia: visi patogumai, patalynė, rankšluosčiai, net dovanų Ventspilio magnetukų gavome ;) Ant palangės gulėjo žurnaliukai, lankstinukai apie lankytinas Ventspilio vietas (lankstinukai keliomis kalbomis, taip pat ir lietuvių). Kadangi buvo jau gerokai po pietų, tai tiesiog aplankėme pietinį molą,  į jūrą žvelgėme iš 19 m aukščio apžvalgos bokšto, tik tuo metu, kai mes ten buvome, pro žiūroną labai blogai matėsi vaizdas (2 min. kaina 0,20eur), pasivaikščiojome paplūdimiu (visas paplūdimys nustatytas karstyklėmis, įvairiomis supynėmis ir t.t), pažiūrėjome inkarų kolekciją, padūkome vaikų aikštelėje.




Taip prabėgo mūsų antroji diena.


Mama Renata

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą