2015 m. birželio 16 d., antradienis

Naminis braškinis Rahat-lokum

Kadangi mano dukrytė labai mėgsta visokiausius skanėstus: guminukus, zefirus ir t.t. nusprendžiau pagaminti ekologišką skanėstą, kuris savo skoniu tikrai nustebino mano vaiką.



Reikės:
  • braškių – 200g.,
  • želatinos – 15g.,
  • cukraus – 120g.,
  • citrinos sulčių – 1vnt.

Braškes pertriname blenderiu iki vientisos masės. Supilame želatiną ir paliekame kol išbrinks. Kai želatina išbrinko, supilame cukrų ir kaitiname masę iki ištirps želatina, nuolat maišydami. Jokiu būdų neleidžiame masei užvirti. Paliekame masę atvėsti. Atvėsus dar plakame apie 5min. Paruošiame formą (aš naudoju tupperware, tad man formos ruošti kaip ir nereikėjo). Jei naudosite paprastą, tuomet išklokite kepimo popieriumi suteptu aliejumi (negausiai). Supilame masę į formą, išlyginame ją ir paliekame šaltai iki sustings (apie 5-6val). Sustingusią masę išimame iš formos, apibarstome cukraus pudra ir supjaustome. Skanėstas paruoštas – kviečiame vaikus ragauti.



Julija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą