2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

Kaip teisingai pjaustyti svogūną



Manau, kad daugiau nei 50% šeimininkių neteisingai pjausto svogūną, kai jį reikia supjaustyti kubeliais. Dažniausiai nupjaunate abu svogūno galus, perpjaunate jį pusiau ir kiekvieną puselę išilgai ir po to skersai pjaunate.  Ar tiesa? Manau, kad daugelis atsakytu: „Taip“.
Parodysiu paprastą būdą, kaip lengvai ir greitai supjaustyti svogūną kubeliais.
Nelukštentam svogūnui nupjauname galą su uodegėle (šaknų galiuko nupjauti nereikia).


 Perpjauname svogūną pusiau.
 
Nulupame abi puseles. 


Kiekvieną puselę įpjauname išilgai ( iki svogūno šaknų galiuko).

 
Tokiu būdu įpjautas svogūnas neišsibarsto, jo nereikia prilaikyti iš šonų. 


 Dabar lengvai pjaustome skersai, kad išeitų kubeliai.


Pjaustant tokiu būdu sutaupysite laiko, neašarosite, nes supjaustysite žymiai greičiau.
P.S. Patarimas, kuris yra išbandytas ir tikrai veikia. Jei jums reikia supjaustyti didelį kiekį svogūnų ir nesinori „lieti“ ašarų, paprasčiausiai įsipilkite į burną vandens ir laikykite jį tol, kol pjaustysite svogūnus. Jei svogūnų kiekis išties didelis tuomet kelis sykius reikėtų vandenį burnoje pakeisti. Užtikrinu – nei vienos ašaros.

Mama Julija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą