2015 m. gegužės 3 d., sekmadienis

Šokoladinis varškės tortas




Kepiau didelėje kepimo formoje (apie 26 cm)
Apačiai: apie 200 g šokoladinių sausainių (pvz. Selga),
apie 100 g sviesto.
Varškės masei: 800 g varškės sūrelio (naudojau President),
3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai miltų,
3 kiaušiniai,
100 ml grietinėlės (30%),
po 100 g pieniško ir juodojo šokolado.
Papuošimui: apie 50 ml grietinėlės (30%),
100 g juodojo šokolado,
galima naudoti riešutus arba sezoninius vaisiui, uogas.




 Sausainius sumalti, užpilti ištirpintu sviestu, išmaišyti ir sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepimo formą iš išorės apdengiau folija, kad kartais tortas neišbėgtų. 10 min įdėti į orkaitę, įkaitintą iki 180ºC. Išimti ir palikti atvėsti.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladus, skirtus varškės masei. Varškę sumaišyti su kiaušiniais ir cukrumi. Vėliau įdėti miltus ir maišant palaispniui įpilti ištirpintą šokoladą. Pabaigoje įpilti grietinėlę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę išpilti ant iškepto sausainių dugno. Kepti apie 80 min apie 175ºC temp. Po numatyto laiko palikti silpnai pravertoje orkaitėje, kol pravės. Kai galutinai atvės, keliom valandom reikia įdėti į šaldytuvą. Geriausia kepti vakare, kad per naktį pravėstų, o ryte įdėti į šaldytuvą.
Telieka papuošti. Pašildyti puode grietinėlę ir sutrupinti šokoladą. Maišant palaukti, kol šokoladas ištirps. Išlyginti torto paviršių ir aplieti paruoštu šokoladu. Papuošti ir įdėti į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų. Puošti galima pagal savo nuožiūrą, tai gali būti torto nuotrupos, saldainiukai, vaisiai, uogos, riešutai...
Varškės tortui reikia skirti nemažai laiko bei darbo, bet yra to vertas :)
Skanaus!



Mama Elžbieta

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą