2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Grietininis pyragas

Per žioplumą nusipirkau grietinės, kurios galiojimas baigiasi kitą dieną, išmesti gaila tad teko paeksperimentuoti ir kepti pyragą. Rezultatu likau patenkinta - minkštas, nesaldus,
skonis primenantis meduolinį pyragą.



Naudojau:
  • 1 l riebios grietinės,
  • 8 kiaušinius,
  • 300 g cukraus,
  • 600 g miltų,
  • 4 nubrauktus šaukštelius sodos,
  • vaniliną.

Į dubenį supyliau grietinę, į ją sodą, sumaišius palikau pusvalandžiui "putotis", po to supyliau cukrų, vaniliną, įmušiau kiaušinius ir paplakiau kol cukrus ištirpo. Subėriau persijotus miltus, sumaišiau. Beliko tešlą supilti į kepimo popierium išklotą skardą ir kepti 180 C virš valandos, ar iškepęs patikrinau mediniu smeigtuku. Pyragas gaunasi didžiulis, tad užteks privalgyti didelei šeimynai ir dar pavaišinti svečius. Atvėsusį suvyniojus į maistinę plėvelę galima išlaikyti keletą dienų. Taip pat galima perpjauti ir pertepti mėgiama uogiene. Skanaus ;)

Mama Zita 

4 komentarai: