Per žioplumą nusipirkau grietinės, kurios galiojimas baigiasi
kitą dieną, išmesti gaila tad teko paeksperimentuoti ir kepti
pyragą. Rezultatu likau patenkinta - minkštas, nesaldus,
Naudojau:
- 1 l riebios grietinės,
- 8 kiaušinius,
- 300 g cukraus,
- 600 g miltų,
- 4 nubrauktus šaukštelius sodos,
- vaniliną.
Į dubenį supyliau grietinę, į ją sodą, sumaišius palikau
pusvalandžiui "putotis", po to supyliau cukrų, vaniliną, įmušiau kiaušinius
ir paplakiau kol cukrus ištirpo. Subėriau persijotus
miltus, sumaišiau. Beliko tešlą supilti į kepimo popierium išklotą skardą
ir kepti 180 C virš valandos, ar iškepęs patikrinau mediniu
smeigtuku. Pyragas gaunasi didžiulis, tad užteks privalgyti didelei
šeimynai ir dar pavaišinti svečius. Atvėsusį suvyniojus į maistinę
plėvelę galima išlaikyti keletą dienų. Taip pat galima perpjauti ir
pertepti mėgiama uogiene. Skanaus ;)
Mama Zita
o riebalu jokiu nereikia ( sveisto, aliejaus ir pan.) ?
AtsakytiPanaikintiNe,nes grietinė riebi,30 procentų.
PanaikintiDidelei* šeimynai. Pataisymas ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
Panaikinti