2015 m. kovo 15 d., sekmadienis

Tortas Napoleonas





Lakštams:
340 gr. margarino „VILNIUS"  kepiniams,

460 gr. miltų,
50 gr. grietinės,
1 kiaušinis,
40 ml. šalto vandens,
žiupsnelio druskos.


Kremas:
340 gr. minkšto sviesto,
250 gr. sutirštinto saldinto kondensuoto pieno,
1 citrinos sulčių,
kremui viskas turi būti kambario temperatūros.

 Į didelį dubenį suberiame miltus, dedame gabaliukais supjaustytą šaltą margariną, kiaušinį, grietinę ir druską. Kapojame viską mentele kepimui, kol margarinas sukapojamas į mažus gabaliukus. Supilame vandenį ir toliau minkome rankomis, kol užminkome vienalytę tešlą. Padaliname ją į 7 dalis ir pastatome į šaldytuvą 3 valandoms.  Tuomet iškočiojame iš kiekvieno gabaliuko šiek tiek didesnius nei 22 cm. lakštus, dedame 22 cm. torto formos dugną, apipjauname lakštą ir visą subadome šakute, kad kepdamas stipriai nepakiltų. Iš likusių tešlos nuopjovų iškočiojame lakštą, kurį susmulkinsime trupiniams papuošimui. Kepame, kol gražiai parusta. Atvėsiname.

Visi kremo produktai turi būti kambario temperatūros. Sviestą plakame mikseriu, kol tampa purus ir jo tūris padidėja.  Plakdami supilame kondensuotą pieną. Supilame citrinos sultis, trumpai paplakame, kad sultys susimaišytų su kremu.

Ant lakšto dedame kremo (paskirstykite taip, kad užtektų visiems sluoksniams), paskirstome ant viso biskvito. Sutepame visus lakštus. Šaldytuve laikome tortą tol, kol sustings 3-4 val., nors laikiau per naktį, o tada puošiame trupiniais ar kaip tik sugalvojam.


Taip pat išmėginkite : Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
                                    Tortas "Napaleonas"

Mama Inga 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą