2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Aguoninis pyragas

Reikės:
100 g sviesto, 
1 indelio kondensuoto pieno, 
1 kiaušinio trynio, 
2 stiklinių aguonų, 
4 šaukštų miltų.
Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išbrinkti (laikiau per naktį). Paskui nusunkti, gerai nuvarvinti. Puode ištirpinti sviestą, supilti kondensuotą pieną, užvirinti, sudėti aguonas, įmušti kiaušinio trynį ir intensyviai maišant pavirti 5 minutes nuo užvirimo. Nukelt nuo ugnies, suberti miltus ir gerai išmaišyti. Gautą masę sudėti į kepimo formą (aš, kad geriau ir gražiau išsiimtų dėjau kepimo popieriaus) ir kepti 20-30 min 180 temperatūroje. Būtinai leisti pilnai atvėsti, o tada jau ir skanauti.
Skanaus :) 
Taip pat galite išmėginti -> Aguoninis pyragas
Mama Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą