Nelabai mėgstu kepti
kepinių su aguonomis, nes erzina, kad jos tokios smulkios ir
"bėgiojančios", jų patampa visur daug... Bet teko pirmą kartą jį
iškepti su sese, kuri kažkur surado receptą, ir suprasti, kad šio pyrago skonis
atperka visus "aguoninius bėgiojimo nemalonumus". Ir kepu kartais iš
4 normų - gaunasi visa orkaitinė forma-skarda. Aišku, išvaizda nukenčia, bet
nors pyragas neišnyksta per valandą.
Reikės:
- 150 g. aguonų,
- 4 kiaušiniai,
- 200 g. cukraus,
- 100 g. džiūvėsėlių,
- 0,5 a.š. cinamono;
- 300 ml riebios grietinėlės,
- 250 g. cukraus.
Aguonas
iš vakaro nuplikome karštu vandeniu ir paliekame brinkti.
Kitą
dieną nupilame vandenį ir "blenderiu" susmulkiname, sumalame.
Užkaičiame
orkaitę / 180 laipsnių/. Kepimo formą ištepame sviestu.
Viename
inde kiaušinių trynius su cukrumi išsukame iki baltumo, sudedame aguonas,
džiūvėsėlius, cinamoną, išmaišome.
Kitame
inde išplakame baltymus iki standžių putų ir atsargiai sudedame į trynių masę.
Tešlą
pilame į formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.
Iškepusį
pyragą išverčiame iš formos ir subadome mediniu pagaliuku.
Tada
grietinėlę su cukrumi ant lengvos ugnies kaitiname, kol šiek tiek sutirštėja.
Nepamirštame nuolat maišyti. Po truputį pilame ant pyrago, jį
"girdome". Jei pyragas pilnai prisigėrė, o liko grietinėlės, galima
ją kaitinti dar, kol visai sutirštės, ir užtepti ant pyrago viršaus.
Mama Laima
Aš išbandžiau, labai skanus pyragas, visai šeimynai patiko, tik gerai, kad paragavau tešlą, nes į grietinėlę jau jokio cukrais nedėjau. be galo saldu!!!! beveik pusė kg cukraus tokiam nedideliam pyragui!
AtsakytiPanaikintiJei mėgstate ne taip saldžiai, galima ir mažinti cukrų, bet mano vyrija "saldiuškai", tai minčių dėt mažiau cukraus neprileidžia :)
AtsakytiPanaikinti