2014 m. gruodžio 7 d., sekmadienis

Sausainiai "Eglutės", "Meškiukai"


Reikės:
Grietinės – 3 v.š.,
Miltų- 6 stiklinės,
Sviesto- 200 gramų,
Kiaušinių- 3 vnt.,
Druskos – 1 žiupsnelis,
Cukraus – ½ stiklinės,
Kepimo miltelių  - 1 a.š.,
Juodojo šokolado – 100gramų,
Sviesto – 20 gramų,
Grietinėlės – 2 a.š.,
Riešutų,
Spalvotų papuošimų kepiniams, cukraus pudros.
(Stiklinė – 220 gramų)




Sviestą įtarkuojame į miltus, įberiame kepimo miltelių  ir sumaišome (gausis trupinėliai). Kiaušinius suplakame su cukrumi, sudedam grietinę ir išpilame į miltų masę. Išminkome tešlą.
Formelėmis išspaudžiame meškiukų bei eglutčių elementus. Meškiukams su dantų krapštuku padarome akytes ir nosytę. Kiekvienam meškiukui „įdedam“ į letenėles po riešutą.
Pašauname į įkaitintą iki 200`C orkaitę ir kepame 20 min.
Šokoladą išlydome su sviestu ir grietinėle karšto vandens vonelėje, supilame į konditerinį maišelį. „Meškiukams“ paryškiname akytes ir nosytę. Eglės elementus sutvirtiname šokoladu bei papuošiame. Apibarstome egles cukraus pudra ir pabarstukais.

Skanaus.

Mama Julija


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą