Reikės:
- Miltų- 4 stiklinės,
- Sviesto- 200 gramų,
- Kiaušinių- 3 vnt.,
- Druskos – 1 žiupsnelis,
- Cukraus – ½ stiklinės,
- Kepimo miltelių - 1 a.š.
- (Stiklinė – 220 gramų)
Sviestą įtarkuojame į miltus, įberiame kepimo miltelių ir sumaišome (gausis trupinėliai). Kiaušinius
suplakame su cukrumi ir išpilame į miltų masę. Išminkome tešlą. Iš tešlos
padarome rutuliukus ir sudedam į šaldymo kamerą valandai.
Kol tešla šaldosi
atšildome juoduosius serbentus (mano buvo pertrinti su cukrumi ir
užšaldyti). Galima naudoti ir uogienę.
Po valandos tiesiai į kepimui skirtą formą įtarkuojame 2/3 visos turimos tešlos. Sudedam uogienę ir
ant viršaus sutarkuojame likusią tešlą.
Pašauname į įkaitinta iki 200`C orkaitę ir kepame 40 min.
Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra.
Skanaus.
Mama Julija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą