2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis

Užkandinis vištienos tortas





Ingredientai:
3 napoleono lakštai, arba kapotos tešlos lakštai,
400 gramų virtos vištienos krūtinėlės.
Padažui: 
200 gramų majonezo, 
100 gramų grietinės, 
150 gramų ketčupo,
4-5 skiltelės česnako, 
žalumynų (krapų, petražolių, druska, pipirai).
Papuošimui: įvairios daržovės.



Gaminimo eiga:
Gaminam padažą: visus padažui reikalingus ingredientus sumaišome ir pagardiname česnakais, pipirais bei druska pagal skonį (nepamirškite, kad lakštai nėra sūrūs, tai padažas turėtų būti kiek sūresnis).
Imam metalinę atidaromą formą. Pradedam sluoksniuoti mūsų užkandinį tortą:
1. Dedam vieną kapotos tešlos lakštą.
2. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
3. Dedam viena dalį vištienos.
4. Dedam antrą kapotos tešlos lakštą.
5. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
6. Dedam antrą vištienos dalį.
7. Dedam trečią kapotos tešlos lakštą.
8. Sutepam padažu (1/3 viso padažo).
9. Išlyginame padažą bei apibarstome džiuvėsėliais arba tarkuotu sūrių arba sezamo sėklomis. 
10. Formą uždengiame maistine plėvele bei dedam į šaldytuvą (geriausia laikyti per naktį). Kitą dieną atidarome formą, išimam tortą, dedam į lėkštę ir papuošiame. Skanaus.



Mama Julija -> Užkandiniai tortai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą