Dilgėlę verta
prisiminti kiekvieną pavasarį - ji vadinama vitaminų karaliene, nes turi labai
daug naudingų medžiagų, galima teigti, kad visą Mendelejevo lentelę.
Jų stiebelius galima
skinti iki 15 cm aukščio, vėliau maistui tinka tik lapeliai. Rinkti reikia kol
augalas dar napradėjęs žydėti, bet lapai jau išaugę. Dilgėles paruošti labai
paprasta: tereikia gerai nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Susmulkintas
dilgėles reikėtų dėti baigiant gaminti maistą, kad nežūtų vitaminai.
Dilgėlių arbata aktyvina,
gerina medžiagų apykaitą, didina organizmo atsparumą ir gebėjimą įveikti ligas.
Nors skatina šlapintis, bet neišplauna kalio iš organizmo, o kaip tik jį papildo.
Suktinukams su dilgėlėmis
reikia:
- 2 vištienos filė,
- apytiksliai 2- 4 saujos dilgėlių,
- druskos, pipirų.
Dilgėles reikia
praskalauti po bėgančiu vandeniu, nuplikyti karštu vandeniu ir susmulkinti.
Mėsą reikia perpjauti, bet ne iki galo (kad galima būtų vynioti) ir
išmušti papipirinant ir padruskinant. Dilgėles sudėti ant mėsos, susukti ir
įvynioti į foliją. Pašauti į įkaitintą iki 180 C orkaitę, kepti 20-30
min.
Telieka supjaustyti ir
ragauti. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą