2014 m. gegužės 8 d., ketvirtadienis
Nebrangu, greita ir skanu - pyragas
Reikės:
pusė litro kefyro,
1 kiaušinis,
1 stiklinė cukraus,
10 šaukštų aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
4 stiklinės miltų,
vanilinio cukraus.
Į dubenį pilti kefyrą, berti sodą, sumaišyti ir palikti 10 min, kad išputotų. Po to pilti aliejų, cukrų, vaniliną, kiaušinį ir maišyti, kol cukrus ištirps. Berti persijotus miltus, sumaišyti. Pilti į kepimo skardą ir kepti 180 l temp. Kepimo laikas priklauso, kokio dydžio jūsų skarda. Ar iškepęs, patikrinam mediniu pagaliuku, jei tešla nebelimpa - galima traukt lauk.
Galima naudoti ne tik kefyrą, bet ir rūgpienį, pasukas, pasukas su uogų priedais. Taip pat įberti razinų, aguonų ar kokoso drožlių.
Mama Zita
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Man toks iskiles nesigavo, gavosi toks susmeges, ir truputi slapias, kodel galejo neiskilti??? Bet siaip laabai skanus buvo :)
AtsakytiPanaikintiDėl šlapumo gal reikėjo dar šiek tiek pakepti,o dėl iškilimo,gal Jūs į didelę formą supylėt,ta prasme jis labai plonas gavosi.Mano čia iš dviejų produktų normų keptas,skarda buvo panašiai 20x30 dydžio.
AtsakytiPanaikinti