2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Lietiniai su vaniline varškės sūrelių mase


Lietiniams reikia:
2 kiaušinių,
2 nubrauktų šaukštų cukraus,
2 šaukštų mėgstamo aliejaus (rapsų naudojau),
4 šaukštai pieno,
200 gr miltų,
320 ml šalto vandens,
žiupsnelio druskos.

Paruošimas: 
Kiaušinius, cukrų, aliejų ir pieną lengvai išplakame, pasūdome. Beriame miltus išmaišome, išeis labai tiršta tešla. Įpilame 320 ml vandens, vėl maišome. Geriausia tešlą palikti pastovėti 30 min, kad miltai gerai išbrinktų, tada masė bus tirštesnė. Kaitiname keptuvę, patepame šiek tiek aliejumi, aš tik pirmam blynui tepu, sekantiems nebetepu, liejame blyną ir apkepame iš abiejų pusių.

Kai visi lietiniai jau būna iškepti, dedu ant blyno varškės sūrelių masės (kurią perku Žemaitijos pieno parduotuvėje) ir užlankstau. Įdarui galima naudoti ne tik varškę, bet ir dešreles, tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir pomidorų padažu ir pan.

Mama Viktorija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą