190 g. pieno,
90 g. sviesto,
150 g. miltų,
3 didelių kiaušinių (man prireikė 4),
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio cukraus.
Įdarui 35 proc. plakamos grietinėlės.
Pieną su sviestu, druska ir cukrumi užvirinti, kai tik užvirs,
supilam miltus ir labai energingai maišome, kol masė atšoka nuo puodo
sienelių ir susisuka į rutulį. Paliekam, kad masė šiek tiek atvėstų.
Po to maišant mediniu šaukštu arba mikseriu su tešlos maišymo antgaliais įmaišome po vieną kiaušinį. Man po trijų kiaušinių masė buvo per kieta, todėl įmušiau ketvirtą.
Po to maišant mediniu šaukštu arba mikseriu su tešlos maišymo antgaliais įmaišome po vieną kiaušinį. Man po trijų kiaušinių masė buvo per kieta, todėl įmušiau ketvirtą.
Masę galima perdėti į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu arba
formuoti šaukšteliu, dedant po nedidelį gabaliuką į kepimo popieriumi
išklotą kepimo skardą.
Į sausainukų vidų dėjau plaktą grietinėlę.
Mama Inga
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą