2014 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Pyragėliai su daržovėm

Reikės:

3-4 stikl. miltų,
1 stikl. kefyro,
2 kiaušinių,
2 a.š. cukraus,
1 a.š. druskos,
0,3 a.š. sodos.

Aliejaus kepimui - apie 2 stikl.

Įdarui:
3-4 morkų,
2 svogūnų, 
pipirų, druskos.



Pasiruošiam įdarą. Sutarkuotas morkas ir susmulkintą svogūną apkepti, pagardinti pipirais ir druska. Paliekam vėsti.
Sodą nugesiname kefyre, viską sudedame, išminkome tešlą. Tešla turi būti nekieta, nes tada iškepti pyragėliai bus kieti.
Pasidaliname tešlą į norimo dydžio gumulėlius, dedame įdarą, formuojame pyragėlius ir kepame gilioje keptuvėje, kol gražiai paruduos.

Mama Laima

5 komentarai:

  1. Tikrai isbandysiu, vien todel kad be mieliu tesla :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esu išbandžiusi, labai patiko, būtent dėl to, kad tešla be mielių ir tokia minkštutė bei puri. Įdarui naudojau dar kopūstus ir paprikas, tiko!

    AtsakytiPanaikinti