Kodėl sekmadienio? Todėl kad pirmą kartą dariau ir skanavau ankstyvą ir saulėtą sekmadienio rytą.
Darbe
mane pavaišino pasakiško skonio desertu, likau sužavėta jo
skoniu, paklausiau iš kokių produktų pagamintas, tik nei kiekiu, nei
gamybos proceso nepaklausiau, tad improvizavau.
Taigi reikės:
- pusę litro kefyro (naudojau ''VILKYŠKIŲ'' ),
- plytelės balto šokolado,
- 200ml riebios grietinėlės,
- šaukštas želatinos,
- cukraus (apie pusę stiklinės),
- vanilinio cukraus,
- šviežių uogų.
Užsimerkti
želatiną. Į puodą supilti grietinėlę, sudėti šokoladą, cukrų ir vanilinį
cukrų, kaitinti kol viskas ištirps, tik neužvirti. Nukelti nuo ugnies ir
supilti kefyrą bei karštoje vonelėje ištirpintą želatiną. Supilstyti į
stiklines taures ir dėti į šaldytuvą/ kad sustingtų. Patiekti su daug uogų.
Desertas turi gautis lengvai
sustingęs ir tirpti burnoje, tad pirma kartą buvau padauginusi
želatinos, gavosi per kietas, tai buvo ne toks skanus.
Nepatingėjau
paskaičiuoti kalorijas. Visame deserte yra apie 1200 kalorijų
neskaičiuojant uogų. Gaunasi 6 porcijos deserto (mano nuomone nemažos)
tai tikras vasaros desertas!
Skanaus!
Mama Jurgita
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą