2013 m. rugpjūčio 4 d., sekmadienis

Sekmadienio desertas

Kodėl sekmadienio? Todėl kad pirmą kartą dariau ir skanavau ankstyvą ir saulėtą sekmadienio rytą.
Darbe mane pavaišino pasakiško skonio desertu, likau sužavėta jo skoniu, paklausiau iš kokių produktų pagamintas, tik nei kiekiu, nei gamybos proceso nepaklausiau, tad improvizavau.


Taigi reikės:
  • pusę litro kefyro (naudojau ''VILKYŠKIŲ'' ),
  • plytelės balto šokolado,
  • 200ml riebios grietinėlės,
  • šaukštas želatinos,
  • cukraus (apie pusę stiklinės),
  • vanilinio cukraus,
  • šviežių uogų.

Užsimerkti želatiną. Į puodą supilti grietinėlę, sudėti šokoladą, cukrų ir vanilinį cukrų, kaitinti kol viskas ištirps, tik neužvirti. Nukelti nuo ugnies ir supilti kefyrą bei karštoje vonelėje ištirpintą želatiną. Supilstyti į stiklines taures ir dėti į šaldytuvą/ kad sustingtų. Patiekti su daug uogų.
Desertas turi gautis lengvai sustingęs ir tirpti burnoje, tad pirma kartą buvau padauginusi želatinos, gavosi per kietas, tai buvo ne toks skanus.
Nepatingėjau paskaičiuoti kalorijas. Visame deserte yra apie 1200 kalorijų neskaičiuojant uogų. Gaunasi 6 porcijos deserto (mano nuomone nemažos) tai tikras vasaros desertas!
Skanaus!

 Mama Jurgita

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą