2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Žuvies kotletukai

0,7 kg žuvies faršo,
pora riekučių batono ,
kiaušinis,
nedidelis svogūnas,
česnako skiltelė,
žuvies prieskonių,
maltų pipirų,
druskos.

Padažui:
morka,
svogūnas,
krapų,
petražolių,
sviesto,
miltų,
grietinėlės,
maltų pipirų,
druskos.

Į faršą dedame išmirkytą batoną (nebūtina mirkyti piene, vandenyje irgi tinka), smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, prieskonius, mušame kiaušinį ir sumaišome. Kepame nedideliame kiekyje aliejaus.
Padažui morką sutarkuojame, supjaustome svogūną ir patroškiname su trupučiu sviesto, paskui dedame smulkintų krapų, petražolių, pakaitinam. Tada beriam truputį miltų, sumaišom, pilam grietinėlės. Paskaninam druska ir pipirais.
Į paruoštą padažą sudedam kotletus ir pora minučių pakaitinam. Skanaus.

Mama Zita 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą