2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Baltyminiai krepšeliai



Krepšelių pagrindas (trapi tešla):
  • 100g sviesto,
  • 220g miltų,
  • 3g druskos,
  • 2 šaukštai šalto vandens.

Kremas:
  • 3 kiaušinio baltymai,
  • 1 šaukšteli citrinos rūgšties,
  • 350g cukraus,
  • 12  šaukštų vandens.

Pertepimas:
  • 150g abrikosų džemo ar kito mėgstamo džemo.

Į miltus su druska burokine tarka įtarkuojame šalto sviesto. Pirštais viską gerai sutriname, kol taps drėgnų miltų masė. Įpilame vandens ir viską suminkome į vientisą tešlą. Ja išlipdome metalines kepimo formeles ir pašaldome 1 valandą. Kepame krepšelius 200 temperatūroje 10-15 minučių.
Atvėsiname. 
Į kiekvieną krepšiuką įdedame ir paskleidžiame šaukštą abrikosų džemo. Kremui išverdame sirupą iš cukraus ir vandens. Verdame jį nemaišydamos ant silpnos ugnies, kol šis taps klampus ir ant lėkštutės šaukšteliu formuosis dailus lašas. Baltymą išplakame iki standžių putų, įberiame citrinos rūgšties ir dar plakame. Kai sirupas išverda, jį plona srovele pilame į plakamą baltymą, įstatome į šalto vandens vonelę ir dar plakame 10 minučių.
Konditeriniu švirkštu formuojama kremo pusnis.
Skanaus


Mama Valerija 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą