Krepšelių pagrindas (trapi tešla):
- 100g sviesto,
- 220g miltų,
- 3g druskos,
- 2 šaukštai šalto vandens.
Kremas:
- 3 kiaušinio baltymai,
- 1 šaukšteli citrinos rūgšties,
- 350g cukraus,
- 12 šaukštų vandens.
Pertepimas:
- 150g abrikosų džemo ar kito mėgstamo džemo.
Į miltus su druska
burokine tarka įtarkuojame šalto sviesto. Pirštais viską gerai sutriname, kol
taps drėgnų miltų masė. Įpilame vandens ir viską suminkome į vientisą tešlą. Ja
išlipdome metalines kepimo formeles ir pašaldome 1 valandą. Kepame krepšelius
200 temperatūroje 10-15 minučių.
Atvėsiname.
Į kiekvieną krepšiuką
įdedame ir paskleidžiame šaukštą abrikosų džemo. Kremui išverdame sirupą
iš cukraus ir vandens. Verdame jį nemaišydamos ant silpnos ugnies, kol šis taps
klampus ir ant lėkštutės šaukšteliu formuosis dailus lašas. Baltymą išplakame
iki standžių putų, įberiame citrinos rūgšties ir dar plakame. Kai sirupas
išverda, jį plona srovele pilame į plakamą baltymą, įstatome į šalto vandens
vonelę ir dar plakame 10 minučių.
Konditeriniu švirkštu
formuojama kremo pusnis.
Skanaus
Mama Valerija
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą