- 300 g. miltų (gali būti ir daugiau),
- 1,5 a.š. kepimo miltelių,
- 100 g cukraus
- 1 a.š. vanilės,
- 150 g. varškės (gali būti ir daugiau),
- 1 kiaušinis,
- 100 ml pieno,
- 50 ml aliejaus.
Miltus sumaišyti su
kepimo milteliais. Baltymą išplakti su cukrumi. Supilti pieną, aliejų, vanilę,
varškę, suberti persijotus miltus ir suminkyti tešlą. Jei labai limpa prie
rankų, galima truputį pridėti miltų, tik ne per daug, nes tešla turi būti
lipni, minkštesnės pynutės bus. Tešlą dalinam į 12 dalių, tada kiekvieną dalį
dar į 3 ir iš jų piname pynutes - kaseles.
Trynį sumaišome su 1
valg.š. pieno ir aptepame pynutes, pabarstome cukrumi.
Kepti ~200 °C orkaitėje
apie 20 min.
Šį kartą aš įmaišiau
maltų lazdyno riešutų ir pabarsčiau cukraus-cinamono-riešutų mišiniu. Jei
norėsis ir šį variantą išbandyt, tai nepamirškim- jei dėsim 50g. maltų riešutų,
tai miltų tada tik 250g.
Skanaus.
Mama Laura
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą