Šįkart gaminsim nekeptą
tortą . Receptas pasiskolintas iš Gustavo virtuvės, bet jau seniai įvairiais
pavidalais sklando internetinėse erdvėse. Iš pradžių į jį žiūrėjau gana
skeptiškai, bet nutariau išmėginti. Taigi prie darbo.
Mums prireiks :
- 600 gramų meduolių,
- 500 g. grietinės,
- 2-3 didesnių bananų,
- citrinos,
- 7 šaukštų cukraus pudros.
Kelis meduolius atidedame
viršaus trupiniams. Likusius padaliname per pusę ir sutrupiname į trupinius. Į
pasirinktą formą dedame meduolių trupinius, juos suslegiame rankomis, tada
dedame sluoksnį pjaustytų bananų, sluoksnį grietinės, išplaktos su cukraus
pudra ir citrinos sultimis. Tada vėl dedame meduolių trupinius, vėl
bananai ir vėl grietinės kremas. Primenu, kiekvieną trupinių sluoksnį reiktų
paspausti rankomis. Ant viršaus beriame trupinius, likusius iš tų atidėtų
kelių meduolių. Palaikyti pernakt šaldytuve. Puošiame pagal nuotaiką ir
sugebėjimus :) Šventai tikiu, jog skonis priklauso nuo meduolių
skonio, tad patarčiau rinktis kuo minkštesnius. Jie tada labai smagiai
trupinasi ir viskas gaunasi super . Mums pavyko parduotuvėje pasičiupti
meduolių su kokoso drožlėmis, todėl torčiukas gavosi šviesus, o kadangi
meduoliai buvo minkšti, tai susitrupino labai smulkiai. Skonis buvo labai
panašus į legendinį " Medutį", tik gaminimas užtruko gerokai trumpiau
- apie 10-15 min. Gaminsiu dar.
Mama Vita
Skonis labai geras , tik galėtų būti šiek tiek tvirtesnis :)Man apačia visai nubyrėjo :/ :)
AtsakytiPanaikintiMAžu , trupiniukus mažai suspaudei rankom , as kai sutrombuoju , kaip plyta gaunasi : )Tiesa jei meduoliai super biriai trupa ,tada laistau sultim ar arbata , bet taip būna itin retai :) Na, ir nėr ko kabinėtis ,juk lengviau kramtyt trupintą , nei cielą ;)
PanaikintiNiekas nesikabinėja :P :D , tiesiog man taip gavosi :P :D , antras jau geresnis , šiandien jau trečią kartą gaminu ... skonis , pirščiukus apsilaižyti galima :D
PanaikintiButinai isbandysiu. Toks lengvas receptas... ir tikiuosi bus labai skanu.
AtsakytiPanaikintiBūtinai išbandykit. Labai skanus. Kartą paragavus... norisi dar ir dar ;)
PanaikintiO kokius meduolius perkate? Sveriamus ar kokius iš pakelių? Kad būtų kuo tvirtesni :)
AtsakytiPanaikintiTesiog tuos, kurie atrodo skaniausiai tuo momentu :) , renkuosi minkštesnius juos lengviau trupinti ir padas gaunasi vientisesnis. Jei matau , kad labai sausa , sulaistau , sultimis , ar arbata . Neseniai bandziau meduolius su vyšnių įdaru -gavosi puikiai ir skaniai :)
PanaikintiIšbandyta! Greita, paprasta, labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiYour mode of describing everything in this article is in fact nice, every one can effortlessly know it, Thanks a lot.
AtsakytiPanaikinti