2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Razinų batonas

Šis batonas mano šeimoje nespėja atvėsti,  likutis kito ryto retai kada sulaukia.


 Reikės:
20 g. šviežių mielių,
260 ml. šilto pieno,
1 kiaušinio,
500 g. miltų,

1 arb. š. druskos,
1,5 valg. š. cukraus,

40 g. minkšto sviesto,
geros saujos razinų (jas išmirkome).

Mieles ištriname su cukrumi, kol cukrus beveik ištirpsta. Supilame atskirai išplaktą kiaušinį, suberiame miltus. Aš asmeniškai druską sudedu į šiltą pieną, kad ištirptų, ir supilu viską į masę, taip pat sudedame sviestą ir išmirkytas razinas. Viską gerai išminkome, suformuojam norimos formos kepaliuką ir dedam ant skardos, išklotos  kepimo popieriumi. Leidžiam pakilti, jei patalpoje šilta, tai ji pakils gana greitai, per 20-30 min., jei vėsiau, tai gali užtrukt, bet visa masė turi padvigubėti. Beje, pati tešla truputį lips prie rankų, bet taip turi būti, užtat iškepus bus labai purus ir minkštas batonas.
 Kepti 25-35min 180 °C .
Mama Laura 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą